Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så vill Fagersta Södra värva för division 3

Behålla truppen som förde upp laget i trean, och krydda med några rutinerade nyförvärv. Det är sportchefen Peter Trsavecs recept för att Fagersta Södra ska lyckas i division 3. – Steget är givetvis stort och vi måste ha spets i truppen, men vi har en jättebra grund i A-laget, säger Trsavec.

Annons
Sportchefen Peter Trsavec hoppas på att få behålla hela den nuvarande truppen till nästa säsong, när Fagersta Södra kliver upp till division 3.

Avancemanget till division 3 firades under upprymda former i lördags, när Fagersta Södra tog klivet upp till trean för första gången sedan 1979. Men om spelarna nu kan slappna av ett tag var det i lördags som startskottet gick för sportchefen Peter Trsavec.

Även om arbetet med nästa års trupp var i gång sedan tidigare är det först nu han på allvar kan börja sökandet efter nya spelare. Vilka positioner han vill förstärka på har han klart för sig.

– Det är en back, en mittfältare och en offensiv spelare som är på tapeten, säger Peter Trsavec.

Det finns också en tydlig profil på spelarna som sportchefen söker. Det rör sig om spelare som har erfarenhet från den högre nivån som laget nu kliver upp på.

– För att skapa ett bra lag måste vi ha konkurrens på alla positioner, och rutin från spelare som spelat högre upp och sådana saker.

Inga spelare kommer dock att tvingas bort från truppen. Peter Trsavec berättar att han känner en lojalitet gentemot spelarna som varit med och tagit laget uppåt.

– Målsättningen jag har är att alla spelare i truppen ska vara kvar. Många har varit med på resan ett par år, och jag vill hedra dem med att de får följa med upp.

Har du fått några indikationer på att någon inte vill vara kvar?

– Nej, jag har inte fått det faktiskt, vilket är positivt. Jag tror att alla vill vara med nu när vi har kommit så här pass långt tillsammans. Men det ställs ju högre krav när man kliver upp en division, med mer träningar och mer runtomkring.

Flera spelare i Fagersta Södra har imponerat stort under säsongen, bland andra den offensiva duon William Klasén och Emil Zoltek. Men Peter Trsavec har ännu inte hört något från andra intressenter.

– Jag har inte fått något samtal från någon förening. William har kontrakt över nästa år, och jag hoppas att Zoltek vill vara med på resan till division 3. Han har ju varit med och krigat sen fyra år tillbaka och är en viktig del av vårt spel.

Utöver Klasén sitter även spelare som Joakim Larsson, Jimmy Jönsson, Arman Poghosyan och Daniel Hedlund på kontrakt som sträcker sig över nästa säsong. Det innebär att spelarna inte kan lämna laget utan godkännande.

– Ja, då måste det ju förhandlas med mig kring spelaren. Det är ju frimånad mellan den 15 november och 15 december, så det handlar mycket om det. Det är en trygghet för föreningen att ha spelare under kontrakt.

Tränarfrågan för nästa säsong är ännu inte klar för klubben. Efter lördagens match berättade tränaren Nicklas Blomqvist att han var sugen på att stanna i klubben, och nu säger även Peter Trsavec att föreningen vill behålla Blomqvist.

– Det hoppas jag löser sig den här veckan faktiskt. Det känns bra.

Vad tror du krävs av er som förening för att etablera er i trean?

– Vi har ju mött många division 3-lag i träningsmatcher och både vunnit och spelat oavgjort. Steget är givetvis stort och vi måste ha spets i truppen, men vi har en jättebra grund i A-laget med många spelare som haft positiv utveckling de senaste åren. Som förening krävs det nog mer vad gäller förberedelser, det är mer logistik vid bortamatcher med buss och sånt, för lagledare och materialare.

Annons