Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samuelsson vill bli första svenska huvudtränare i NHL

Fagerstafödde Ulf Samuelsson har 1080 NHL-matcher innanför bältet.Nu siktar hockeylegendaren på att skriva historia – genom att bli den första, svenska huvudtränaren i NHL.- Det vore kul att bryta någon barriär, säger han tillviasatsport.se.

Annons
Ulf Samuelsson.

FAIK-fostrade Ulf Samuelsson har gjort över 1000 matcher i NHL och vunnit två Stanley Cup-guld med Pittsburgh Penguins.

Numera är han assisterande tränare i New York Rangers, men under året har han varit på anställningsintervjuer hos så väl Pittsburgh som Carolina Hurricanes – för att bli deras nya huvudtränare. Dessvärre gick det inget vidare för Samuelsson, men målsättningen finns kvar.

- Jag har egentligen aldrig haft en riktig intervju förut. Tidigare så har jag ju fått de här jobben. De har ringt till mig. Jag visste egentligen inte hur den processen var så det var väldigt nyttigt, säger han till viasatsport.se.

Var det nära?

- Ärligt talat var jag ganska oorganiserad. Jag skulle inte ha anställt mig själv om jag kom och presenterade det så. Men till mitt försvar så visste jag inte exakt hur det gick till. Jag hade frågat lite andra coacher och så men det är tydligen väldigt olika, men nu har jag helt klart kring vad jag vill och vad jag har för åsikter. Dessutom har jag satt ihop en presentation.

Och skulle han lyckas få ett huvudansvar för en NHL-klubb blir han historisk som första svensk.

- Ja, det vore väl kul att bryta någon barriär.

Mer läsning

Annons