Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Schilström redo att ta över

Han fick frågan. Bad om betänketid, och bestämde sig för att tacka ja. Och snart väljs Per-Ola Schilström till ordförandei Västanfors IF.– Förhoppningen är att vi ska kunna etablera oss som ett allsvenskt lag, säger Schilström.

Annons
Per-Ola Schilström väntar på att bli ordförande i Västanfors. IF

Det tog ett tag, men som FP-sporten kunde berätta i måndagstidningen, talar allt för att ordförandefrågan i Västanfors nu har fått sin lösning.

Om inget väldigt överraskande händer kommer ett extra årsmöte, i slutet av augusti eller i början av september, att välja Per-Ola Schilström till ordförande i klubben efter Bo Axelsson.

– Jag måste i alla fall börja jobba nu, som om att jag kommer att väljs på årsmötet. Det går inte att tappa en massa tid, säger Schilström.

– Jag kommer att sätta mig ner med Bosse (Axelsson) och gå igenom vad som är på gång, och det känns bra att kunna ha honom som ett bollplank.

Schilström har lång erfarenhet av uppdrag inom olika föreningar. Både som ledare och som styrelsemedlem.

Och just Västanfors har alltid legat den tidigare Virsbobo varmt om hjärtat.

– Jag minns när man var yngre, och lyssnade på Radiosportens rapporter från Västanfors matcher, säger Schilström.

Nu bor han sedan många år i Fagersta. Den första kontakten med Västanfors som klubb fick han i mitten av 1990-talet när han tränade damlaget i bandy.

Sedan blev det några år i föreningens fotbollsverksamhet. Plus lite innebandy i andra klubbar, och en tid i styrelsen för Fagersta Södra.

– De senaste åren, sedan jag blev egen företagare, har det inte funnits så mycket tid över till föreningsjobb. Men nu tycker jag att tiden finns, och det är hedrande att få en förfrågan om att bli ordförande i Västanfors IF, en gammal klassisk bandyförening, säger Schilström.

Försommaren har varit lätt turbulent i klubben. Först kom glädjebeskedet att Västanfors får en gratisplats i allsvenskan.

Sedan kom det inte lika roliga beskedet att Björn Forsberg lämnade sin roll som sportchef. Den rollen, att se till att klubben har ett slagkraftigt lag till vintern, togs över av en ny sportgrupp.

– Det var skönt att tränarfrågan fick sin lösning. Och där har vi ett starkt par i Alexander Zinkevitch och Olle Wiberg, säger Schilström.

– Men det gäller att vi får in några nya spelare också. Jag vet att det jobbas hårt med det. Och jag tror att det kan vara lättare att locka spelare nu när tränarfrågan är löst.

Som ordförande då, hur tänker du jobba?

– Jag måste förstås vara lyhörd, och jag kan inte göra allt själv. Så det gäller att kunna delegera.

Vad är viktigast för föreningen just nu?

– Att vi etablerar oss i allsvenskan, och att vi bygger upp ungdomsverksamheten.

Annons