Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seger igen – men Västanfors missnöjt

Västanfors segertåg fortsätter efter 8-5-vinsten mot Borgia Norrköping. Men trots de många målen var inte tränaren Lars Aronsson nöjd med sina spelare.
– Många spelare börjar fuska med jobbet, säger han.

Annons
Robin Rebermark gjorde två mål i segern mot Borgia Norrköping.

Västanfors tog en programenlig seger hemma mot Borgia Norrköping BK under söndagseftermiddagen. Rickard Hettman, Robin Rebermark, Petter Andersson och Stefan Jakobsson gjorde alla två mål var i segern. Men den riktiga glädjen efter segern uteblev. Anledningen? Västanfors spel.

– När vi gjorde tre mål på 14 minuter och hade medvind började många spelare fuska med jobbet. Vi springer ju inte omkring och jublar efter vinsten, säger Lars Aronsson och får medhåll av assisterande tränaren Olle Wiberg:

– Vi fuskar i det defensiva spelet. Ibland åker spelarna omkring med huvudet under armen.

Västanfors hade svårt att få i gång sitt spel mot ett otroligt defensivt Borgia Norrköping. Och när väl lägena kom hade framför allt forwarden Rickard Hettman svårt att hitta målet.

– Börjar man missa så sätter det sig i huvudet. Det som saknades var skärpan i avsluten. Men det är lite oflyt också, vissa skott hade lika gärna kunnat gå in, säger Hettman.

Lars Aronsson, vad behövs det i anfallsspelet för att det ska fungera bättre?– Jag vill fortfarande se mer tålamod i speluppbyggnaden. Vi vill spela bra så klart. Det är synd för publiken att vi inte kan visa hur bra vi faktiskt kan spela. Jag vill att de ska uppfatta att det här är bra bandyspelare. Men då måste vi spela bra också.

Noterbart att Västanfors Stefan Jakobsson gjorde sina två första mål på seniornivå.

Läs mer: Rickard Hettman var inblandad i det mesta i Västanfors anfallsspel mot Borgia Norrköping. Men siktet var inte inställt och han missade en kavalkad av chanser. Läs om hans frustration i måndagens FP.

Där berättar även norrmannen Ola Stokke om sin hårda debut i VIF-tröjan.

Annons