Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Segersviten bröts

Chockförlust för Per-Ols

Annons
Köping vände bort Per-Ols i lördagens match och bröt hemmalagets fina segersvit.

Tabelltvåan Per-Ols IBF chockförlorade hemma mot IBK Köping U på lördagen. Gästerna behöver inte skämmas för 6–5-vinsten (3–2, 1–2, 2–1).

Efter sju raka segrar blev det en plump i protokollet då tabelltvåan mötte IBK Köping U hemma i Fagerstahallen. Per-Ols var det något bättre laget i den första perioden, men Köping var effektivare och tog ledningen tre gånger om.

Två gånger lyckades Per-Ols kvittera snabbt. Frida Mattsons 2–2-mål var ett riktigt grant PP-mål.

I andra var matchbilden den omvända. Köping skapade mest, men Per-Ols tog tillvara på sina chanser och vände till 4-3. I slutet av perioden rullade dock Köping in en rättvis kvittering. Köping satte sig än en gång i förarsätet med två tidiga mål i slutrundan. 4–6 kom i powerplay.

– Vi åkte på en utvisning för hårt spel. Strax efter det var det en snarlik situation där Linnea Wennmyr blev neddragen, där vi inte ens fick frislag. Istället vände de spelet och gjorde matchavgörande 6–4, säger tränaren Pasi Leinonen.

Med fem minuter kvar ordnade Malin Hellblad en reducering, med ett riktigt viljemål. Per-Ols försökte på slutet. Man skapade chanser, men lyckades aldrig hänga dit någon kvittering. Köping huserar i den nedre regionen av tabellen, men vann den här matchen välförtjänt.

Läs mer om tränaren Pasi Leinonens syn på matcheni måndagens Fagersta-Posten.

Mer läsning

Annons