Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sen kvittering räddade Västanfors

Lovisa Hedin blev poängräddare när Västanfors IF spelade 1–1 mot IFK Västerås i den sista matchen inför sommaruppehållet.– Surt att vi inte vinner, säger målskytten Lovisa Hedin efter matchen.

Annons
Cassandra Löfqvist och hennes Västanfors tog en poäng mot Västerås.

Det var en riktigt tråkig första halvlek där det var IFK som hade det största bollinnehavet.

Målchanserna var lätträknade, en per lag. Västanfors chans var närmast när bollen tog i ribbans överkant. Spelmässigt handlade det mest om att rulla boll på mitten.

Lite roligare för publiken i den andra halvlek när lagen skapade lite fler farligheter. Nu var det hemmatjejerna som tog tag i matchen.

Men det blev lite för omständligt i den avslutande tredjedelen av anfallen som då rann ut i intet.

När publiken som bäst väntade på ett hemmamål hände det som så ofta händer, motståndaren gör mål.

Med drygt halvtimmen spelad av andra halvlek tog gästerna ledningen. En ledning som såg ut att hålla matchtiden ut då hemmalaget missade sina chanser.

Men så kom den rättvisa kvitteringen. En boll i djupled spelades in snett bakåt och där finns Lovisa Hedin som satte bollen säkert i nät.

Trots poängen och målet så var Lovisa Hedin besviken efter matchen:

– Det är surt att vi inte kan sätta chanserna och vinna. I vanliga fall sätter vi tre av de här chanserna, men i dag var det inte bra.

– Verkar som att vi blir oroliga i matcher där vi inte möter de bästa lagen. Vi får ladda om och komma igen i höst, säger VIF-ledaren Dennis Skult efter matchen.

Kjell Rosendahl

Annons