Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seriefinal väntar för Västanfors

”Det här är förstås kul och inspirerande. Vi har mött Eker de senaste två säsongerna och det har varit jämna matcher”.

Annons

Efter fyra omgångar är Västanfors obesegrat i damernas division 3. På lördagseftermiddagen väntar en riktigt svår bortamatch mot IF Eker Örebro som inte heller har förlorat någon match.

– Det här är förstås kul och inspirerande. Vi har mött Eker de senaste två säsongerna och det har varit jämna matcher, säger VIF-tränaren Pelle Olander.

– De brukar spela hårt centralt på mittfältet och sedan har de några snabba forwards som springer i djupled.

Hos Västanfors kommer Emmy Sandström tillbaka och nyförvärvet Sofia Widjeskog är redo för debut. Däremot saknas F16-landslagstjejen Ida Hyttinen som är lårskadad samt Sandra Högberg och Carolina Lång som är bortresta.

– Även om nu några spelare är borta är vi trygga med att de som kommer att spela ska göra det bra. De har varit med och känt på spel i A-laget tidigare, säger Olander.

– Och vi åker definitivt till Örebro för att försöka ta tre poäng.

Poäng som kan bli viktiga när serien ska summeras. För först gäller det för Västanfors att ta en plats bland de fyra främsta för att få spela slutspel.

– Till slutspelet tar du med dig poängen från grundserien. Så det är viktigt att ha så många poäng som möjligt om vi vill vara med i toppen av serien, säger Olander.

Läs mer: Högbergs mål räddade Västanfors

Läs mer: Västanfors avbytare fick huvudroll

Läs mer: Aktuell tabell finns här

Mer läsning

Annons