Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjuk start på SM

Götene är platsen för årets cykel-SM. Cyklister från både Fagersta CA och Norbergs CK finns på plats.

Annons
Cecilia Hansen och Ida Erngren är två av sex Fagerstacyklister till start i lördagens linjelopp.

Tyvärr blev det en trist start på SM-tävlandet. Till torsdagens tempolopp var Fagerstas Saga Lindström, Ellinor Frendin och Alice Andersson anmälda. Men alla tre tvingades avstå loppet på grund av sjukdom.

Fagerstaåkarna får i stället sikta in sig på lördagens tuffa linjelopp över 121 kilometer med passage över Kinnekulle hela nio gånger. I linjeloppet ställer FCA upp med sex tjejer; Alice Andersson, Ida Erngren, Ellinor Frendin, Cecilia Hansen, Saga Lindström och Alina Springer.

Till start kommer 53 tjejer och bland dem finns förstås flera proffs. Storfavorit är världsstjärnan Emma Johansson, som i SM kör för Härnösands CK, med Sara Mustonen, Team Crescent, som främsta utmanare.

- Det kommer att bli ett taktiskt spel med i princip alla mot Emma, som inte har så stort stöd av sina två lagkamrater i Härnösand, säger FCA-lagledaren Sten-Erik ”Zäta” Zettervall.

- För vår egen del är det realistiskt med två bland de tio främsta. Men om Ida och Cecilia är friska, och om benen känns bra och taktiken fungerar kan det bli bättre än så. Det kan till och med bli en pallplats om allt klaffar.

I herrarnas juniorklass ställer Norbergs William Kloo upp. Juniorerna är 21 startande, och de kör samma bana som damseniorerna.

Jörgen Hjerpe

Mer läsning

Annons