Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadekris i FAIK inför ödesmatchen

Mathias Jukkola, Marcus Räikkönen, Casper Sandström och Jesper Persson. De fyra viktiga spelarna fattas inför kvällens match hemma mot Nor IK.
– Det är tunga namn som är borta, säger FAIK:s tränare Mattias Karlsson.

Annons

Fagersta AIK har tre raka förluster i division 2 och har tappat viktiga poäng upp mot topplagen. Därför är en vinst hemma mot Nor i kväll ett måste. Men trots att Nor är nästjumbo i serien och bara har inkasserat en seger kan laget inte underskattas på Fagerliden. FAIK lider nämligen av en skadekris som gör att tränare Karlsson har tvingats tänka till ordentligt.

– Det är tunga namn som är borta. Vi får göra det bästa av situationen och måste tro på det vi gör, säger Karlsson.

Mathias Jukkola är handledsskadad sedan tidigare. Marcus Räikkönen skadade knät i matchen mot Köping i söndags. Casper Sandström är bortrest. Och skarpskytten Jesper Persson dras med en möjlig muskelskada.

– Han (Persson) har ont på sidan av magen, upp mot revbenen. Så fort han får en tackling får han ont som sjutton. Han ska gå på behandling under onsdagen, så får vi se om det blir bättre. Men han står över matchen i alla fall, säger Karlsson.

För att täcka upp luckorna i laget har Peter Bergström kallats in. Även Andreas Andersson kommer att spela från start. Men de fans som hoppas på en comeback från Stefan Carlberg blir besvikna. Fortfarande vill inte den forne poängmaskinen dra på sig matchtröjan.

– Vi har fört en dialog, men än så länge vill han ligga lågt. Är det så att det kniper ordentligt kommer han säkert att ställa upp. Vi får se när det blir aktuellt.

Annons