Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skinnsberg fick Hallsta på fall

”Det här var riktigt skönt”.

Annons
Hallsta på fall för Mikael Ernebrink (nr 20) som spelar fram Viktor Magnusson som gör 0–3.

I den tredje omgången kom första segern för Skinnskattebergs SK i årets division 4-spel. På bortaplan besegrades Hallstahammars SK med 3–1 (2–1) efter en riktig krigarinsats av SSK.

Mycket stod på spel på Trollebo IP på onsdagskvällen. Inget av lagen hade lyckats ta någon poäng under de två första omgångarna. Kanske var det därför det blev mer kamp än skönspel.

Skinnsberg började bäst och hittade fram till några halvfarliga lägen. På en intränad hörnvariant tog SSK ledningen. Försvarsgiganten Emil Johansson nådde högst och nickade bollen i nät.

Dalibor Ivkovic tryckte in SSK:s andra mål för kvällen. Ett mål som kom lägligt med mindre än tio minuter kvar till paus.

Emil Johansson var sedan snubblande nära att få ett friläge i den andra halvleken. Mitt under den värsta hemmapressen. Johansson gjorde en jätterush efter Hallstahörna och fick så när tag på bollen.

– Kan inte ha varit mer än en decimeter ifrån att nådde bollen. Då hade jag fått ett friläge. Och det hade jag varit värd efter den rushen, säger Emil Johansson.

– Men det var skönt att vi vann. Med det här unga laget hade det varit tungt med tre raka förluster.

Nu var SSK-uppställningen inte lika ung som senast. Det såg Mikael Ernebrink till. SSK-ikonen var tillfälligt (?) tillbaka i laget.

– De ringde på eftermiddagen och hade lite ont om folk, säger Mikael Ernebrink som började på bänken.

Ernebrink kom in i mitten av den andra halvleken. Då hade SSK fått Hakim Rayyan utvisad efter två gula kort. Hallsta tryckte på rejält. Men hade svårt att utnyttja sitt övertag.

– Tycker inte att de fick till några riktigt vassa chanser, säger Johansson.

I slutskedet visade Ernebrink sin klass. Han tog sig in i straffområdet från vänsterkanten. Lurade ett par Hallstaspelare och serverade Viktor Magnusson mer eller mindre öppet mål.

– Det gick ju bra det här, säger Ernebrink och skrattar.

SSK-tränaren Magnus Johansson var förstås nöjd:

– Vi krigade till oss tre poäng, och det var skönt. I dag var det många som var bra. Emil var en jätte när vi blev pressade, Dalibor (Ivkovic) kämpade så länge han orkade, och så fick Ernebrink vara med och bidra. Plus målvakten Alexander Ylitalo som gjorde några fina räddningar.

I nästa omgången får SSK äntligen spela på hemmaplan. Onsdag den 18 gästas Masbo av Skultuna.

Läs mer: Chockstarten avgjorde

Läs mer: Andra raka bortamatchen för SSK

Läs mer: Matchfakta och tabell finns här

Mer läsning

Annons