Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skinnsberg gick segrande ur målrik match

Skinnskattebergs SK träningsmatchade hemma på Masbo IP på lördagseftermiddagen. Division 5-laget Gideonsbergs IF stod för motståndet och fick se sig besegrat i en målrik historia, 5-3 (3-1).

Annons
Matchen mellan Skinnsberg och Gideonsberg blev både tuff och målrik. Två röda kort och totalt åtta mål i matchen.

I en jämn inledning av matchen så var det bortalaget som tog ledningen tidigt, efter att ha ställt om efter ett SSK-anfall. Det fortsatte vara jämnt efter målet, men SSK började skapa chanser, och gjorde dessutom mål på dessa. Först blev Mikael Ernebrink neddragen i straffområdet och straffen var solklar. Gideonsbergsförsvararen blev också utvisad för frilägesfällning. Nowroze Ali Bostan Ali placerade in bollen intill målvaktens vänstra stolprot, medan målvakten gick åt fel håll.

Vid 2-1 vann Ernebrink en duell och spelade fram Hakim Rayyan, som dundrade in ledningsmålet. Innan pausvilan hann SSK också med ett tredje mål och då var det Ernebrink själv som blev målskytt, efter att ha petat in en hörnretur.

I andra verkade SSK ha kontroll på läget, men så var inte fallet. Bortalaget tilläts komma ikapp till 3-3 och utöver det drog en hemmaspelare på sig ett väldigt onödigt rött kort. Men SSK visade sig ha mest ork i benen. Emil Johansson svarade för ett enormt förarbete, när han passade fram Dalibor Ivkovic till 4-3.

5-3 petade sedan Ernebrink in efter att ha skarvat in ett lågt inspel, läckert inslaget av högerbacken Arto Korpi.

- Skönt att vi fick en match i benen, säger tränaren Magnus Johansson. - Det var en del saker som var bra och andra som var mindre bra. Mot IFK Västerås nästa helg måste vi höja oss ett par snäpp.

Noterbart är att båda lagen drog på sig röda kort, men Gideonsberg fick fullfölja matchen med tio utespelare, medan SSK endast fick använda sig av nio. - Ja, det var lite lustigt. Deras röda kort var väl inte lika allvarligt som vårt, menar Johansson. - Men det var som att vi höjde oss litegrann efter vår utvisning.

En säker och rättvis SSK-seger till slut mot ett bra division 5-motstånd.

På söndag börjar allvaret igen för Skinnskattebergs SK. Då väntar serieledande IFK Västerås på hemmaplan.

Läs mer: Aktuell tabell i div 4 finns här

Läs mer: Skinnsberg testar nyförvärv

Annons