Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skinnsberg malde ner Romfartuna på bortaplan

Skinnskatteberg visade att de absolut är att räkna med i årets division 5. I premiären mot Romfartuna blev det storseger med 7–1.

Annons

Många kliade sig nog i huvudet och undrade hur det skulle gå för Skinnskatteberg i division 5 efter bara tre spelade försäsongsmatcher. Men de som var kritiska kan nu pusta ut. Det var ett riktigt formbesked Skinnskatteberg visade i premiären borta mot Romfartuna GIF. Redan efter tolv minuter hade bortalaget gått upp till en 2–0-ledning. Dubbel målskytt: Emil Johansson.

– Det kändes nervöst de första fem minuterna, sedan tog vi över och skapade lägen. När vi fick in några mål fick vi självförtroende, säger han.

Johanssons första mål skarvades olyckligt in av en försvarare i Romfartuna. Men det andra målet var desto mer elegant. Efter en tilltrasslad situation i straffområdet, där först Kim Fröjd Arvidsson nickade i ribban och Mikael Ernebrink missade bollen, kunde Johansson – liggandes i luften – sparka in 2-0.

Sedan var det Oscar Karlssons tur att presentera sig.

Och som han gjorde det. Med ett långskott satte han 3–0. Snyggt, men inte i närheten av vad som väntade.

I den första halvlekens sista minut stod han för matchens behållning.

– Det var ett otroligt skott. Han fick ner bollen och drog till på volley. Bollen seglade i en härlig båge över deras målvakt, säger Skinnskattebergs tränare Patrik Parkatti.

Trots att Romfartuna reducerade på straff i inledningen av den andra halvleken var segern från början till slut odiskutabel. Skinnskatteberg ägde spelet och på offensiv planhalva kunde laget spela ett fint kortpassningsspel där Romfartuna hela tiden fick jaga.

Och målproduktionen fortsatte på samma sätt som i den första halvleken. Rickard Forsberg gjorde 5–1 på en intränad frisparksvariant från Mattias Sundberg. Och Emil Johansson fick till slut stoltsera med ett hattrick när han gjorde 6–1.

– Det var väl det snyggaste målet från min sida. Jag tog ner bollen på låret, gick emellan två spelade, dribblade bort en tredje och sköt förbi målvakten på den första stolpen, säger han.

Hur skönt var det med en premiärseger?– Det ger självförtroende, jag hoppas att det blir en liten våg som vi kan spela vidare på. Men vi får ta en match i taget, det gäller att inte tro att vi är bättre än vad vi är bara för att vi vann premiären med 7–1, säger Johansson.

Mer läsning

Annons