Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skinnsberg störde topplaget

"Vi viker aldrig ner oss".

Annons
Målskytten Mikael Ernebrink.

Skinnskatteberg tog en pinne borta mot serieledande Tortuna. 1–1 slutade matchen efter det att hemmalaget haft ledningen i paus.

– Killarna visar verkligen ett stort krigarhjärta i kväll, sa Patrik Parkatti, en nöjd SSK-tränare, efter matchen.

Att det skulle bli tufft för SSK att möta serieledande Tortuna på bortaplan stod klart. Men Skinnsberg verkar ha hittat ett riktigt bra go i laget och som tränare Parkatti säger.

– Vi vägrar att vika ned oss vilket motstånd vi än möter.

Matchen mot Tortuna började med ett litet övertag för hemmalaget. SSK stod dock upp mycket bra trots ovanan med liten plan. Efter en knapp halvtimma kom ledningsmålet för hemmalaget. Skinnsberg hade några bra lägen och med lite flyt hade man också kunnat sätta någon boll i nät. Men enligt Parkatti var hemmaledningen inte oförtjänt.

I paus talade SSK om att försöka få till lite längre bollar upp i anfallet där Emil Johansson fanns på språng. SSK skapade flera farligheter på hörnor och inkast i den andra halvleken. Kvitteringen kom med tio minuter kvar av matchen. Ett långt inkast tog på en hemmaspelare och hamnade hos Peter Räikkönen som hittade Mikael Ernebrink som satte kvitteringen.

I slutet var det mycket när man bryter en boll mitt på egen planhalva. Sedan spelas bollen upp på Mikael Ernebrink som är mycket nära att frispela Emil Johansson.

– Killarna visade en härlig vilja och kampade mycket bra i kväll, sa Parkatti.

– Jag tycker det känns riktigt skönt att höra motståndarna säga att vi är det första lag som verkligen orkade stå upp i 90 minuter. Den här poängen är mycket viktig att få med sig och det är en verkligt fin laginsats som gör att vi klarar poäng i den här matchen. Extra beröm till Alexander Ylitalo i målet.

Aktuell tabell och matchfakta finns här

Annons