Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skippade skönspelet – blev tvåsiffrigt igen

Per-Ols ordnade en ny storseger: "Vi struntade i skönspelet"

Annons
Malin Hellblad gjorde två mål. Här kramas hon om av Josefin Sternebäck (16).

Det blev stora siffror igen, när Per-Ols damer hemmaslog Råby BK på söndagen. Efter en lite seg start trampade man i gång och vann till slut med hela 10–3.

Det syntes redan från start att Per-Ols var det klart bättre laget. Ändå dröjde det innan man fick hål på bortamålvakten.

Råby gjorde tidigt 0–1, men sedan handlade det bara om Per-Ols. Resten av matchen var en lång Per-Olspress mot bortamålet. Josefine Sternebäck kvitterade innan första perioden var över.

– Inför andra ändrade vi lite. Vi struntade i skönspelet och satsade på hård press i stället, säger Per-Olstränaren Pasi Leinonen.

Det gav också utdelning. Västeråslaget fick det än svårare att stå emot och med ett par snabba kassar avgjorde hemmalaget matchen i mellanperioden.

I slutperioden fortsatte man trycka på och fastän matchen var över så malde man på framåt och gjorde mål efter mål. Till slut blev det också tvåsiffrigt, 10–3.

Det var mycket som var positivt i hemmalaget. Bakåt svarade Jennifer Broström för ett par frilägesräddningar till exempel och framåt lossnade det ordentligt i tredje.

– Vi hade en lite lång startsträcka, men det var skönt. Vi jobbade hårt och andra halvan av matchen kan vi vara nöjda med, säger Leinonen.

Per-Ols IBF-Råby BK 10–3 (1–1, 3–1, 6–1)

Division 2

Målskyttar, Per-Ols: Josefin Sternebäck (2), Linnéa Wennmyr (2), Emma Adolfsson, Emma Skult, Malin Hellblad (2) , Lisa Karlsson, Clara Falk,

Annons