Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skogs tappade serieledningen

Förlorade stort i seriefinalen trots hemmaplan.

Annons
Skogs förlorade toppmötet mot Sala Silverstaden.

Skogs herrar gick på offensiven, men glömde helt bort defensiven. Lördagens toppmöte hemma mot tabelltvåan Sala Silverstaden IBK U slutade hela 7–13 (2–5, 2–5, 3–3) till ett vassare bortalag.

Skogs inledning var ganska okej. Framåt i alla fall. Man åkte på ett tidigt baklängesmål, men fortsatte ändock sin offensivlusta. Två snabba Salakontringar senare var ställningen 0–3.

Skogs fick dock ett bra läge i slutet av perioden. Vid lagets 1–4-reducering snackade bortamålvakten till sig ett matchstraff. En utespelare hoppade in och Skogs reducerade direkt till 2–4.

Lite snöpligt kom dock 2–5 strax före första paus. Det var inte helt dystert i hemmalägret, men när Sala fortsatte kontra in bollar och variera detta med att avsluta drömanfall kliniskt i den andra perioden, så drogs rullgardinen ned för hemmagrabbarna. Ställningen i slutet av andra var 2–10, men till slut putsade Skogs siffrorna lite till 7–13.

Sala var bättre än Skogs och övertog serieledningen rättvist. Det som skiljde lagen åt på lördagen var att Skogs spelade på offensiv planhalva, men glömde bort spelet framför eget mål. Sala tog också bättre vara på sina lägen, när de dök upp, medan Skogs sköt överallt utom i mål. Skogs får också träna på sitt powerplay. Tre insläppta mål i numerärt överläge ska inte få hända.

Lär mer om matchen i måndagens Fagersta-Posten.

Annons