Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skogs vann toppmöte

"Det var inte första gången vi hamnade i underläge".

Annons
Toppmötet mellan Knäppmora och Skogs bjöd på många täta närkamper.

Serieledande Skogs IBS drog det längsta strået i toppmötet med Knäppmora AIK på lördagen. I Skinnskattebergs sporthall vände gästerna 2–5 till 8–5 (2–4, 4–1, 2–0).

Hemmalaget fick en smakstart på matchen. 1–0 kom i powerplay direkt och bara halvminuten senare ökade man på. Man hade också bud på mer. KAIK slarvade sedan lite och Skogs högg och ställningen var då 2–2. Skinnsbergarna var dock hetast i första och ordnade 4–2 inför pausvilan.

När Jimmy Smedberg dunkade upp 5–2 i nättaket i ett av många powerplay, så verkade hemmalaget gå emot tre säkra pinnar. Då vaknade dock Skogs till och ställde in siktet rätt. Med fyra raka mål vände man på steken. Snyggast var Alexander Ylitalos Zorromål som innebar 5–4-reducering.

I sista kontrade Magnus Sohlberg in 5–7 tidigt. Knäppmora började sedan pressa på, men avsluten satt överallt, utom i nät. Där hade Skogsmålisen Niklas Ålind spikat igen. KAIK hade förtvivlat svårt att få in bollen och i stället avgjordes matchen tre minuter före slutsignalen, då Skogs Kevin Hopkins skickade in bollen mot mål och bollen studsade via hemmaben över mållinjen, 5–8.

– Skogs vann på grund av vår oförmåga att göra mål, säger KAIK-tränaren Johan Söderström.

– Det kändes som om vi hade matchen under kontroll, men när de kom närmare frångick vi grunderna och det blev för mycket på egen hand. Matchbilden förändrades.

Skogstränaren Richard Lind var desto mer nöjd:

– En tuff start och det blev tungjobbat, men sen började gubbarna räta upp sig och göra sitt jobb. Det behövdes inga förändringar. Det var inte första gången vi hamnade i underläge, men vi bet ihop och gav aldrig upp.

Annons