Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sköna poäng för Skinnsberg

"Riktigt roligt och väldigt viktigt".

Annons
Hakkim Rayyan firar SSK:s första fullträff.

Tre livsviktiga poäng blev det för Skinnskattebergs SK när bottenkollegan Kolsva IF gästade Masbo IP på lördagen.

Skinnsberg var det bättre laget från början till slut och vann med 3–0 (2–0).

SSK briljerade under den andra halvleken av onsdagens hemmamatch mot Norrby SK. På lördagseftermiddagen fortsatte man i samma stil mot Kolsva IF.

Emil Johansson bröt in från högerkanten redan i den första minuten och skickade en boll tätt över ribban. Johansson och anfallskollegan Dalibor Ivkovic hade ett fint samarbete sinsemellan och även med mittfältet och Kolsva hade stora problem med att freda sig.

Dryga kvarten in i matchen kom hemmalagets första mål. Kim Fröjd frispelade Hakim Rayyan elegant och Rayyan avslutade lika läckert, med att lobba in 1-0 över målvakten.

Kolsva hade inte mycket att komma med. SSK:s defensiv skötte sig prickfritt och de få gånger gästerna kom igenom så var det plockpotatis för målvakten Alexander Ylitalo.

I halvlekens slutskede ökade sedan SSK på sin ledning. Mattias Sundberg lättade in ett inlägg, som touchade ribban. Hakim Rayyan tog returen och spelade fram Dalibor Ivkovic, som nickade in tvåan.

SSK fortsatte spela bra även i den andra halvleken. Tio minuter in i denna blev Ivkovic än en gång grant framspelad. Han slet sig ifrån sin försvarare och placerade in 3–0.

Resten av matchen var sedan en transportsträcka. SSK hade full koll och var flera gånger nära att öka på ytterligare. Ivkovic hade flera distansskott och Mattias Sundberg var igenom, men valde då att passa bollen i stället för att skjuta.

Tre kassaskåpssäkra poäng blev det för SSK, som därmed passerade just Kolsva och Norrby i bottenskiktet.

– Det var vår match, säger en nöjd SSK-tränare, Patrik Parkatti.

– Defensiven, mittfältet och offensiven var bra. Det var en riktig lagseger. Riktigt roligt och väldigt viktigt. I dag var det bara positivt och det tar vi med oss.

Matchfakta och aktuell tabell finns här

Mer läsning

Annons