Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skönt jubel avslutade året

”Det viktiga var att vi tog två poäng”.

Annons
Erik Jakobsson och Johan Andersson jublar efter 5–2-målet.

Västanfors IF såg ut att ha säkrat två poäng mot IFK Rättvik. Men gästerna var riktigt nära att hämtade in ett tremålsunderläge.

Med bara minuter kvar att spela fick Rättviks Marc Samuelsson, som redan gjort två mål, ett jätteläge. Från nära håll lyfte han bollen högt, men Västanforskeepern Adam Johansson fick upp en hand och räddade. Och Västanfors vann nyårsaftonens drabbning med 5–4 (3–1).

– Det var väl lite revansch för några misstag under säsongen, säger Adam Johansson.

– Adam gör sådana räddningar på träningarna, och då kommer de match förr eller senare också, säger Västanforstränaren Alexander Zinkevitch.

Precis som på annandagen hamnade Västanfors i underläge. Men vände genom två på mål på lite drygt en minut. Kvitteringen fixade Gustav Gising, hans första mål för säsongen, och 2–1 kom från Fredrik Rydberg som ställdes helt ensam med Rättvikskeepern Jimmy Svensson efter ett perfekt utkast av Adam Johansson.

– Det här var inte vår bästa match, men vi spelade stabilt i första halvlek. Vårt försvarsspel var bra, säger Zinkevitch.

Västanfors borde ha stängt matchen i andra halvlek med ledning 4–1 och 5–2. I stället kom Rättvik närmare och närmare.

– Vi gjorde misstag i eget straffområde som vi inte brukar göra. Men det viktiga var att vi tog två poäng, säger Zinkevitch.

Avslutningen blev dramatisk när Västanfors hade tre spelare utvisade, samtliga för olämpligt uppträdande, sedan de protesterat mot domare Mikael Lund.

– Jag förstår killarnas frustration. I vanliga fall brukar jag inte klaga på domarna, men vi fick ingenting med oss från dem i dag, säger Västanforstränaren Alexander Zinkevitch.

– Det var våldsamma slag som de blundade för, de blåste av trots att vi hade fördel av bollen och de missade ett par klara hörnor.

Nästa match spelar Västanfors på söndag och då väntar Gustavsbergs IF på bortaplan. En viktig match för Västanfors som är behov av poäng för att förbättra läget i kampen runt de nedre strecken i tabellen.

Aktuell tabell finns här.

Mer läsning

Annons