Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skönt segervrål för Per-Ols

”Vi spelade som vi ska från början till slut. Matchbilden blev som vi tänkt oss."

Annons
Keepern Mats Karlsson storspelade mot Skälby.

 När det som bäst behövdes plockade Per-Ols herrar fram storspelet och krossade toppkonkurrenten i förkvalet, Skälby IBK, på bortagolv. Per-Ols spelade disciplinerat i 60 minuter och vann med solklara 9–3 (2–2, 4–0, 3–1).

Per-Ols taktik var solklar: Backa hem, låta Skälby ha bollen och rusa framåt vid tillfälle.

Nerverna spökade dock i Fagerstalaget och man inledde med att skänka bort bollen framför egen kasse, där Mats Karlsson tvingades till matchens första parad. Målvakten svarade sedan för en jätteräddning några minuter senare.

– Han klev fram i dag och styrde allting med sitt lugn och sitt snack, berömmer tränaren Per Johansson.

Skälby hade mest boll, men Per-Ols gjorde matchens två första mål. I slutet av perioden kom Skälby i kapp, inte orättvist, men målen föregicks av Per-Olsslarv.

Per-Olskillarna var lika disciplinerade i andra och högg när Skälby slarvade. Lagkapten Daniel Snickars fick bollen på offensiv planhalva, rusade i sidled och hängde sedan in ledningsmålet.

Offensive backen Jani Muntila drog sedan in sitt andra och tredje mål för dagen och Per-Ols ledning var trygg.

Skälby jobbade sig in i matchen igen, men när man visade prov på dåligt humör och drog på sig onödiga utvisningar ökade Per-Ols på till 6–2, psykologiskt viktigt strax före andra pausvilan.

Per-Ols stängde sedan igen bakåt också i den tredje perioden. Spelarna täckte skott och de som slank emellan tog Mats Karlsson hand om.

Man utnyttjade blottorna i hemmaförsvaret och kontrade vasst. Simon Granquist släckte hemmahoppet halvvägs in i sista, när han kontrade, tunnlade en back, rundade målvakten och lade in 2–7 i öppen bur.

Per-Ols två sista mål kom sedan när ett desperat Skälby tagit ut målvakten för att hämta in det stora underläget.

– Vi kan nog inte prestera så mycket bättre än det här, myser Johansson.

– Vi spelade som vi ska från början till slut. Vi gjorde varandra bra. Matchbilden blev precis som vi hade tänkt oss, men allt föll oss i händerna och i dag var vi bara bäst.

I den fullsatta hallen stod den ena av två läktarsektioner och jublade ihop med Per-Olsspelarna efter matchen.

– Det var en häftig upplevelse att bli så applåderade på bortaplan. Fagerstafolket överröstade hemmasupportrarna och det var nästan som att spela hemma.

Annons