Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrällen: Masarna chockade svenska mästarna i hemmapremiären

Masarna tog sin andra raka seger i återkomsten efter en chockstart mot svenska mästarna Vetlanda.– Vi sätter dem på plats idag, de ska väl sätta oss på plats men jag tycker att vi gör det jättebra, säger lagledaren Stefan Bäckström till Cmore.

Annons
Masarna besegrade mästarlaget Vetlanda.

Kanske var nya banan ett segervapen. För redan efter fem heat hade Masarna skaffat sig ett tungt segergrepp i hemmapremiären mot Elit Vetlanda.

– Den var lite lös på sina ställen, det kommer nog ta några veckor innan den sätter sig ordentligt, det kommer nog bli bättre och bättre, säger Joonas Kylmäkorpi, en av Masarnas segerorganisatörer till Cmore.

Det blev en rejäl knall när Masarna besegrade Elit Vetlanda med 50–40 i den första elitseriematchen på Brovallen på åtta år. Både lagledaren Andreas Sundin och kaptenen Linus Sundström pratade innan matchen om att heaten innan paus skulle bli avgörande i Masarnas hemmapremiär mot de svenska mästarna Vetlanda.

– Vi får trampa i från början innan de (Vetlanda) har kommit underfund med banan och hittat inställningarna på cyklarna, sade kaptenen Sundström innan matchen.

Precis den linjen följde också Masarna som efter fyra heat drog ifrån till en 15-9-ledning.

Redan i det tredje heatet svarade Joonas Kylmäkorpi och Linus Sundström för en femetta mot Vetlandas Artem Laguta och Tomas Jonasson.

Ett tidigt avgörande moment kom sedan i det femte heatet när Kim Nilsson tog sig förbi Tomas Jonasson och säkrade andraplatsen bakom Krysztof Kasprzak, som svarade för sin andra trea för kvällen.

Men när det började strula för Kasprzak var det i stället Joonas Kylmäkorpi, och framför allt Przemyslaw Pawlicki som blev kvällens store segerherrar.

– Vi har några stycken som sticker ut från mängden och som visar vägen. Välförtjänt, vi toppar ingenting, de toppar ju. Vi försökte ju med Kasprzak men då ville han ju ta med sig tejpen till Polen, säger Stefan Bäckström.

Pawlicki svarade för 13 poäng på sina fem heat, medan Joonas Kylmäkorpi studsade tillbaka rejält från premiären och plockade 11.

– Vi har ett jämnt lag, vi är starka från ett till sju och sedan har vi ganska mycket tillväxtpotential, unga killar som utvecklas, säger Joonas Kylmäkorpi efter segern.

Masarna: 50Przemyslaw Pawlicki, 13

Kim Nilsson, 3

Linus Sundström (K), 4

Joonas Kylmäkorpi, 11

Adrian Miedzinski, 8

Anton Rosén, 2

Krzysztof Kasprzak, 9

Elit Vetlanda: 40

Tai Woffinden (K), 13

Tobiasz Musielak, 3

Artem Laguta, 6

Tomas Jonasson, 3

Bartosz Zmarzlik, 10

Kenny Wennerstam, 0

Oliver Berntzon, 5

Läs mer: Aktuell tabell finns här

Annons