Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fagerstajunior sköt sig till final i senior-SM: ”Jag blev chockad”

Han är 19 år gammal,och fortfarande junior. Men när SM i 10 meter luftgevär arrangerades i helgen tog sig Fagerstaskytten Felix Gäfvert hela vägen till final i seniorklassen. ­– På de senaste fem starterna så har jag persat varje gång, så jag är väl i form just nu, berättar han

Annons

Nationella SM i luftgevär har en, från utsidan, något märklig utformning. Tävlingen arrangeras på två orter – i år Umeå och Kinna –och på tävlingen i Umeå fanns tre skyttar från Fagersta USKF på plats.

Kajsa Fredriksson, Felix Gäfvert och Alexander Pösl-Hyvärinen.

Och en av skyttarna överraskade nog alla, inklusive sig själv. 19-årige junioren Felix Gäfverts insats tog honom hela vägen till final– inte bara i junior- utan även seniorklassen.

– Det var inte vad jag hade förväntat mig på förhand, säger Gäfvert till Sporten.

Hur var känslan närdu insåg att du hade gått till final?

– Jag blev chockad, jag fattade ingenting. Det var kul so mfan.

Hur det gick på SM förra säsongen minns han inte exakt, men han gissar att han landade någonstans runt 45:e plats. Den 23:e platsen hanslutade på i år var med andra ord en ordentlig förbättring på bara ett år – men så har han också tagit stora kliv framåt.

– Jag tror att jag har blivit lite bättre på allting, det är det som har gjort det. På de senaste fem starterna så har jag persat varje gång, så jag är väl i form just nu.

Men trots sin finalplats i seniorklassen så blev faktiskt inte Gäfvert bästa Fagerstaskytt i juniorklassen. Där slutade nämligen Kajsa Fredriksson två placeringar före honom, när hon gick in på en 17:e plats. Med på SM från Fagersta fanns också Alexander Pösl-Hyvärinen, som dock dragits med ryggproblem inför tävlingen.

Mer läsning

Annons