Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyttekungen Ernebrink i SSK lägger skorna på hyllan

Säsongen är över. Och för skyttekungen Mikael Ernebrink betyder det att också karriären är slut.

Annons
Nu står inga fler matcher på programmet för skyttekungen Mikael Ernebrink. För nu ska han lägga av. 44 år gammal och efter 28 säsonger med spel i A-lag i flera olika klubbar får det vara nog.

Efter otroliga 28 säsonger lägger anfallaren av.

– Att jag skulle spela så länge hade jag inte tänkt mig, säger Mikael Ernebrink.

Sommar efter sommar har Mikael Ernebrink varit en fruktad avslutare hos främst moderklubben Skinnskattebergs SK. Men nu är det slut.Efter en säsong där SSK klarade nytt division 4-kontrakt i den sista omgången och där Ernebrink slutade sexa i seriens skytteliga med sina 13 mål.

– Skönt att vi klarade nytt kontrakt. Jag tycker att vi höll på att lorta bort det själva, säger 44-åringen Mikael Ernebrink.

SSK var illa ute i kontraktsjakten. Först i den sista omgången, där det blev 1–1 på bortaplan mot Norrby SK, säkrades kontraktet.

En match som Ernebrink fick följa från sidan av planen. Skador, i låret och i vaden, tvingade honom till vila under slutskedet av säsongen.

Och nu ska karriären vara över. Den som började när han som 16-åring fick göra sin första seriematch i SSK:s A-lag. Som nästan tog honom till nu allsvenska Gefle, som då höll till i näst högsta serien. I stället blev det spel i division 3 med både Avesta AIK och Köping FF. Alltid med många mål som resultat.

– I Köping gjorde jag 28 mål på 22 matcher under en säsong. Det var bäst i Sverige det året, säger Ernebrink.

Det blev en säsong i trean med SSK också. Efter många år som topplag i fyran fick SSK äntligen vinna serien år 2000. Men besöket i trean blev bara ettårigt.

– Vi räckte inte riktigt till, säger Ernebrink.

I nästan hela karriären har Ernebrink varit anfallare.

– Men jag började faktiskt som yttermittfältare, säger Ernebrink.

Det har genom åren, av naturliga skäl, blivit så att Ernebrink haft många anfallskollegor. Många Skinnsbergare minns säkert när han bildade radarpar med Daniel Springfeldt på topp i SSK.

– Jag har väl slitit några lagkamrater, säger Ernebrink och skrattar.

Hur har då ett typiskt Ernebrinkmål sett ut?

– Jag har aldrig varit någon kanonskytt. Inga jätteskott i krysset utan mer att jag petat in bollen, och att jag varit på rätt plats.

Men är det säkert att du ska sluta nu?

– Jo, men man vet aldrig hur det känns i april ... nej nu är det slut. Det finns mycket jag inte hunnit med. Fast det finns de som säger att jag kommer att få fritidsproblem nu, säger Mikael Ernebrink.

Mer läsning

Annons