Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyttekungen nätade direkt

Men fick sedan kliva av skadad

Annons
Ett bra läge för Södras Emil Zoltek som målvakten klarade.

Fagersta Södra fortsätter sitt träningsmatchande inför seriepremiären mot Munktorp borta tisdag den 28 april. På skärtorsdagen besegrade Södra Ludvika FK, en division 4-kollegan från Dalarna, på Hillängens konstgräs med 4–3 efter 2–2 i paus.

Södra var i ledningen flera gånger om, men Ludvika kom tillbaka och kvitterade gång på gång. Sett till hela matchen var Södra seger rättvis. Inte minst med tanke på att Fagersta började starkt och skapade några riktigt bra lägen redan i matchupptakten. Sedan kom Södraspelet av sig.

– Det här var nog vår spelmässigt sämsta match. Vi kom fel i positionerna, vi var passiva och det var många misstag, säger Södratränaren Nicklas Blomqvist.

Rutinerade Johan Adamsson kom i andra halvlek och gav Södra ledningen igen.

– Johan visade vad rutin betyder. Han skapade i princip målchansen åt sig själv, säger Blomqvist.

– Nu hann Johan bara vara på planen i, säg, 30 sekunder innan han gjorde målet.

Tyvärr fick skyttekungen kliva av lite senare med en befarad sträckning.

Södra såg ut att gå mot en 3–2-seger. Men Ludvika kvitterade igen, med mindre än två minuter kvar.

– Det var en ren markeringsmiss av oss, säger Blomqvist.

Södra fick dock sista ordet. Direkt på avspark efter kvitteringen skickade Södra upp bollen mot Ludvikamålet. Målvakten missbedömde inlägget, släppte en retur som William Klasén satte i nät.

– Det är trots allt en styrka att vinna utan att spela bra. Att vi jobbade på i 90 minuter, säger Blomqvist och fortsatte:

– Sebastian Jansson på mitten ska ha beröm för sitt slit. Han jobbade något kopiöst.

Nästa vecka väntar träningsläger i Båstad. Där kommer Södra att spela en match, mot Torstorps IF. Ett lag från Finspång, som förra säsongen slutade tre i division 4, östra, Östergötland.

Målskyttar för Södra var Robin Persson-Westberg, Sebastian Jansson, Johan Adamsson och William Klasén.Tidigare Södraspelaren Fernando Cortes Rodriguez svarade för ett hatrick för Ludvika.

Annons