Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slarvigt Västanfors föll tungt

Ett slarvigt och underpresterande Västanfors förlorade borta mot Västerås IK U med 4–2. Förlusten innebar också att Västanfors tappade serieledningen till Forsby FF.

Annons

VIF:s tränare Gunnar Mattson var allt annat än nöjd efter den tunga förlusten på bortaplan och valde att såga sitt lag:

– Vi underpresterade, vi var inte aktiva nog och vi slog bort många passningar. Över huvud taget gjorde vi det svårt för varandra och tog inga kloka beslut, säger han.

Men det började bra för VIF i alla fall. Redan efter åtta minuter fick laget en hörna som förvaltades på bästa sätt. Bollen sjönk i straffområdet och där stod Lina Nilsson på rätt plats. Snyggt slog hon bollen upp i nättaket på en halvvolley.

– Det var skönt eftersom det var 1-0-målet. Men det räckte ju inte riktigt till, säger målskytten.

Nej, efter det sänkte sig VIF och släppte in VIK i matchen. 1–1 kom omgående och innan halvtidsvilan hade hemmalaget även gjort 2–1.

– De tog över mer och mer och fick billiga mål. Men de är löpstarka och vi hade det svårt en mot en. Vi gick bort oss mycket. Och går en bort sig går två bort sig. Det blir en kedjereaktion, säger Gunnar Mattson.

I den första halvleken hade Lovisa Hedin och Sofia Olander spelat på topp för VIF. Men tränarstaben kände att något behövde göras i anfallet och stoppade därför in Linnéa Wennmyr och Julia Forsberg som forwards i stället.

Det gav omgående resultat.

Julia Forsberg mötte ett lågt inlägg och satte bollen säkert i målvaktens bortre hörn. 2–2 och VIF var med i matchen igen.

– Vi fick lite mer djupledsspel med Linnéa och Julia och försökte ruska om lite i laget. Julia har två bra fötter som hon kan utnyttja och få in bollarna, berömmer Mattson.

Men glädjen efter kvitteringen blev kortvarig. VIK gjorde återigen ett billigt mål som betydde 3–2, och i slutskedet punkterades matchen till 4–2.Gunnar Mattson hade inga svårigheter med att hålla minen efter matchen.

Är du missnöjd?

– Ja, det är jag. Det ska alla vara, annars är det något konstigt.

Och även kaptenen Lina Nilsson var missnöjd med sitt lag efter förlusten:

– Det var inte vår bästa match precis. Vi fick inte riktigt ihop det.

Varför fungerade det inte?

– Det går inte riktigt att sätta fingret på, tycker jag. Stundtals fungerade det, men inte matchen igenom som det ska. Sedan har vi alltid haft lite svårt mot VIK.

I och med förlusten tappade VIF serieledningen till Forsby FF, som under måndagskvällen bortaslog Romfartuna GIF med 2–1. Forsby står på 15 poäng efter sju spelade matcher. VIF har 14 poäng – efter nio spelade matcher.

VIF spelar igen på onsdag, då på hemmaplan mot Romfartuna.

Annons