Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slog till direkt för sin nya klubb

Malin mötte topprankad norska.

Annons
Malin Hermansson vann sin första match för sin nya klubb.

Malin Hermansson har fått en bra start i sin nya klubb. I första match efter klubb-bytet blev det vinst mot en topprankad norska.

Fagerstatjejen Malin Hermansson, som nu boxas för Örebro BK, har varit i Norge och besegrat topprankade Veronika Losvik från Bergen med 3–0 på en gala i Askim.

I en ganska bökig match mötte Malin den i Norge topprankade Veronika Losvik i 57-kilosklassen. Det kom att handla om mycket slagväxling där Malin fick upp bra fart i kombinationerna. En bra match för Malin som slutade 3–0. Detta var Malins fjärde raka seger.

Efter detta var det tänkt att Malin skulle försvara de svenska färgerna i Tyskland i Queens Cup. Men Malin blev sjuk och tvingades lämna återbud.

Malin har tidigare mött de två som gick till final i turneringen, en tjej från Ryssland och en från England där det varit jämna drabbningar.

I stället blev det tävling i Göteborg Angered Box Open. En av landets största tävlingar. Men på grund av att hon varit sjuk valde hon att inte fokusera på sin vanliga viktklassen 57 kilo, vilket skulle inneburit bantning med mycket koständring och bastu. I stället boxades Malin i 60-kilosklassen.

I den klassen fick hon möta Jelena Jelic, en tjej som är Serbiens stora OS-hopp. Malin blev lite oaktiv under den första ronden. Men rond två och tre visade Malin sin rätta sida.

I den fjärde ronden började Malin mycket starkt och styrde matchen. I slutsekunderna blev Jelena mer aktiv men det borde inte gett henne vinsten.

Men boxning är en bedömnings sport. I detta fall dömde domarna matchen till 2-1 för serbiskan. Det var en riktigt besviken Malin som efter matchen konstaterade att det var ett tveksamt nederlag i en tyngre viktklass. Något som hon får ta lärdom av och komma igen till nästa match.

Annons