Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM bjöd på flygturer

Rally-SM går mot sitt avgörande. I helgen kördes den femte av sex deltävlingar och två Fagerstaförare fanns med på startlinjen.– Det här är nog det tuffaste rally jag kört, säger Niklas Pettersson.

Annons
Helgens deltävling i rally-SM bjöd på en annan och annan flygtur Fagerstaföraren Stefan Bergman.

Östergötland och Linköping stod värd för SM-deltävlingen East Sweden rally.

Niklas Pettersson, i klassen otrimmat tvåhjulsdrivet, grupp N, rattade en Ford och körde in på femte plats i klassen. Vann klassen gjorde Mattias Adielsson, Göteborg. Pettersson var 1.29 efter.

– Vi har haft jätteroligt, och jag är nöjd med körningen, säger Niklas Pettersson som hade Christoffer Bäck i högerstolen.

– Och det var roligt att vi fick skriva egna noter. Det var mycket bättre, då kan jag välja hur mycket information jag vill ha av kartläsaren.

I trimmat tvåhjulsdrivet slutade Stefan Bergman, med mycket meriterade kartläsaren Maria Andersson, på 13:e plats. Klassegern gick till Leif Peterson, Göteborg. Peterson var drygt tre minuter snabbare än Bergman

– Det här var mycket roligt. Det var något sinnessjukt vad det svängde. Jag är verkligen glad att jag slapp läsa noter på de här vägarna, säger Stefan Bergman.

– Jag är ju fortfarande nybörjare bakom styret. Så jag är nöjd med placeringen. Med den här tävlingen fördubblade jag väl mina mil körda på specialsträckor.

Jörgen Hjerpe

Mer läsning

Annons