Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-framgångar för områdets unga brottare

Fem brottare från Fagersta och en från Norberg åkte ner till Norrköping för att brottas i Svenska Mästerskapet. Med två individuella silvermedaljer återvänder de hem.

Annons
Från vänster: Hakim Rahmani, Alexander Fredriksson, Ziaullah Nadar, Abdullah Rasuli, Mikael Johansson, Tommy Mulleri, Siamak Sia och sittande är Zakariya Hassani.

Norra länsdelen skördar ytterligare framgångar nere på SM-veckan i Norrköping. AK Stålpojkarna från Fagersta och Norbergs Brottarklubb åkte dit tillsammans för att tävla på ungdoms- och junior-SM i fristilsbrottning.

Efter två dagars intensiv brottning med knappt tid nog att gå utanför hallen stod det klart att två av AK Stålpojkarnas brottare lyckats ta varsin silvermedalj.

Alexander Fredriksson i 85 kg-klassen och Abdullah Rasuli i 63 kg-klassen.

– Det var inga promenadsegrar direkt. Alexander fick verkligen kämpa för sina matcher. Abdullah brottades klockrent fram till finalen, han tappade inte en enda poäng fram till finalen och det var inga dåliga motståndare heller, säger AK Stålpojkarnas tränare Tommy Mulleri.

I finalen var det inte långt borta för Alexander Fredriksson att knipa segern, han förlorade mot Javed Kazami från Husums IF KB med 12–16.Tyngre gick det för Abdullah Rasuli som blev poänglös i sin finalmatch mot Mostafa Kasiri från IFK Linköpings BK.

Men överlag så är klubben väldigt nöjd med sitt deltagande.

– SM är det största på året. Vi har ju kört hårt hela sommaren fram till nu för den här turneringen, säger Tommy Mulleri.

För de andra fyra brottarna blev det inga medaljer, men de matcher de gick menar tränaren var väl genomförda och att de inte ska vara missnöjda.

Med SM i backspegeln tar nu klubben ett välförtjänt sommaruppehåll innan de sätter igång med träningen igen i augusti.

– Skönt med vila, men siktet är redan inställt på nästa års SM, säger tränare Tommy Mulleri.

Mer läsning

Annons