Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-guld till Västmanland – Hedin fick ärofyllt pris

Västmanlands F15-lag är bäst i Sverige. Det står klart efter en ren utskåpning i finalen mot Värmland med 5-1. Och en Per-Ols-spelare prisades efter sina insatser i SM.

Annons
Cassandra Parkatti, Alva Arnqvist, Lovisa Hedin och Wilma Hedin.

Till slut var det inget snack om saken. Västmanland dominerade SM-finalen mot Värmland totalt och Cassandra Parkatti (Knäppmora), Lovisa Hedin, Wilma Hedin och Alva Arnqvist (Per-Ols) fick jubla åt guldet efter slutsignalen.

– Alla blev jätteglada. Vi hade ledningen så länge så vi väntade bara på att det skulle ta slut, säger Alva Arnqvist.

Lovisa Hedin, som var med i Västmanlands distriktslag redan förra året, fick pris som turneringens bästa målvakt efter finalen.

– Det känns väldigt bra. Jag fick inte så jättemycket att göra i finalen, men det har känts bra hela turneringen, säger hon.

Alva Arnqvist hyllade självklart sin målvakt efteråt:

– Hon är grym, riktigt duktig. Hon är verkligen värd det, säger hon.

Trodde ni själva att ni kunde gå så här långt?– Vi var inte tippade så bra, vi var tippade att åka ur i kvartsfinalen. Men alla vi visste att vi var bra. Många trodde på oss, säger Arnqvist.

– Jag vet faktiskt inte vad jag trodde egentligen. Jag visste att vi var bra, men kanske inte att vi skulle kunna vinna, säger Hedin.

Så vad är det som gör er så bra?– Alla är bra innebandyspelare och jobbar bra tillsammans. Våra backar täcker alla skott. Alla är skitbra, säger Hedin.

– Vi har haft bra försvarsspel, då blir allt annat också bra. Många kan avgöra matcherna, säger Arnqvist.

Är det här det största ni har varit med om inom innebandyn?– Ja, det är det verkligen, säger Arnqvist.

– Hittills, säger Hedin.

Annons