Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smakstart för Per-Ols i förkvalet

Förkvalet uppåt började på bästa sätt för Per-Ols damer.

Annons
Det gick inte att ta miste på känslorna i Per-Ols efter den sköna segern. Nu väntar Rönnby kommande helg.

Hemma mot Kumla IBK blev det seger i en thriller med 4–1 (1–0, 0–0, 3–1).

De båda lagen bjöd på böljande spel där chanser åt bägge håll avlöste varandra. Malin Åhs i hemmaburen hade det stundtals ganska svettigt.

Första perioden bjöd på ett mål och det var hemmalaget som gjorde det. Josefine Sternebäck jobbade fram bollen till Malin Hellblad, som drog till direkt och målvakten var chanslös.

Hawaii-innebandyn fortsatte i mellanakten och båda lagen hade goda målchanser, men målvakterna höll tätt. I slutet av perioden var det mycket Kumla, men Per-Ols fredade sitt mål.

I sista såg Per-Ols ut att ha avgjort, då Josefine Sternebäck på egen hand krigade in 2-0. Hon slet mot motståndarbackar och avlossade sedan ett skott, som satt i det bortre krysset.

Hemmadefensiven var näst intill hundraprocentig, men med halva perioden kvar fick Kumla dit en reducering, bakom Åhs, och det var match igen.

Kumla tryckte sedan på för en kvittering, men då blottade man sig också bakåt. Linnea Wennmyr kom fri, men blev kapad och straffen var solklar. Hanna Eldståhl klev då fram och dundrade in 3–1 bakom Kumlamålvakten.

Sista spiken i bortakistan satte sedan Emma Adolfsson, då hon efter en snygg soloprestation drog in ett distansskott i nättaket. En säker och rättvis Per-Olsseger till slut.

– Jag är riktigt nöjd med matchen, säger Per-Olstränaren Pasi Leinonen.

– Vi var avslappnade, spelade utan press och visade rätt inställning. Vi blev lite stirriga i slutet av andra, men det ordnade vi upp i ett snack inför tredje.

Kumla är nu borta från kvalet. För Per-Ols är förutsättningarna enkla. Det får inte bli förlust nästa helg borta mot Rönnby IBK U.

– Vi åker till Västerås och siktar på en trepoängare. Vi ska göra allt vi kan för att vinna, säger Leinonen.

Läs mer: Programmet till förkvalet är klart

Läs också: Per-Ols gjorde vad som förväntades

Förkval till allsvenskan

Per-Ols–Kumla 4–1 (1–0, 0–0, 3–1)

Första perioden: 1–0 (12.35) Malin Hellblad (Josefin Sternebäck).

Andra perioden:

Tredje perioden: 2–0 (2.39) Josefin Sternebäck, 2–1 (11.35) Emma Eliasson (Malin Persson), 3–1 (17.13) Hanna Eldstål, 4–1 (17.37) Emma Adolfsson (Josefin Sternebäck).

Skott: 23–20.

Publik: 161.

Annons