Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smalsjös sköna VM-debut

VM-debuten är avklarad. Och Emmily Smalsjö överraskade både sig själv och andra med sin körning. Så till den milda grad att hon blev bästa svenska i Finland.

Annons
Emmily Smalsjö blev bästa svenska på enduro-VM i Finland.

Fagerstabördiga enduroföraren Emmily Smalsjös karriär fortsätter spikrakt upp. I dag, måndag, kom hon hem från sin VM-debut i Finland. Och nog gjorde hon avtryck i endurovärlden.

– Jag hade bara tänkt att jag skulle ta mig i mål och se om jag klarade alla tider. Det är verkligen jättetufft på VM. Vi (damerna) kör typ på killarnas tider och bana. Jag tänkte att jag kanske skulle komma topp tio, då hade jag varit nöjd. Men det här visar att träningen har gett resultat, säger Smalsjö.

Minst sagt. Under lördagen tog sig Smalsjö i mål på åttonde plats. Och på söndagen körde hon upp sig och hamnade på femte plats – bara 31 hundradelar före sexan. De resultaten räckte till att bli bästa svenska dam totalt.

– Jag gjorde något misstag på ett prov och det kostade många sekunder. Inför det sista provet låg jag sexa. Då sa de att jag var tvungen att köra mitt snabbaste för att komma femma. Det var så tight hela tiden, jag fightades om tredje- till femteplatsen.

I helgen väntar nästa VM-deltävling, då i Enköping.

– Nu ska vi renovera hojen helt. Sedan ska jag gå proven från och med i morgon (tisdag) i Enköping så att jag känner att jag har koll på hur de går.

Läs mer om Smalsjös stora satsning och tankarna kring VM i fredagens FP.

Mer läsning

Annons