Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smärtsamt slut på USA-tävling

Skada nära stoppa Norbergsflygare i världscupen.

Annons

De två avslutande världscuptävlingarna i friflyg i USA har avgjorts. Under North American cup flög Per Findahl, Norberg, säkert genom grundomgångarna och tog sig till final.

Arrangören gick direkt till niominutersfinalen. Findahl gjorde en bra flygning som tog mark efter drygt sex minuter, vilket räckte till en sjätteplats. Segrade gjorde Ivan Bezak från Slovakien.

Inför den sista tävlingen, Max Men, råkade Findahl ut för en muskelbristning. Först tänkte han avstå tävlingen eftersom smärtan var stor under accelerationen i kopplingsögonblicket. Men till slut valde Findahl ända att flyga tävlingen.

Han klarade sig igenom samtliga grundomgångar med max flygtid och gick till en 40 man stor final. I finalen provade Findahl en taktik att gå helt själv för att flyga i egen luft eftersom smärtan i kopplingsögonblicket var stor, och därför hade Findahl svårt att nå samma kopplingshöjd som de andra finalisterna. Tyvärr hittade Findahl ingen bra luft och klarade inte finaltiden på sex minuter. Det gjorde däremot tio flygare, Roland Koglot, Slovenien, segrade i den sista finalen.

Läs mer: Norberg tar alla platser i landslaget

Läs mer: Stark öppning på världscupen

Annons