Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snarlika nickmål vände Skinnsbergs match

Två snabba hörnmål ändrade på allt i matchen mellan Skinnskatteberg SK och IFK Västerås.

Annons
SSK:s Mattias Sundberg i kamp mot en IFK-spelare.

Skinnskattebergs SK tog på lördagen emot IFK Västerås på IP Hedströmmen. Matchen slutade 2-1 till IFK Västerås.

Skinnsbergskillarna rivstartade matchen. Shafic Irarema fick bollen till höger, strax utanför straffområdet, klackade sig förbi sin bevakare och skickade in ett inlägg. Målräven Mikael Ernebrink nådde högst och nickade in 1–0 redan i den första spelminuten.

Efter målet så var det slut på det roliga för SSK.

– Vi har ett ganska dåligt självförtroende just nu och det påverkade nog en hel del, säger SSK-tränaren Patrik Parkatti.

IFK Västerås tog sig in i drabbningen och tog också över. Man hade det mesta av spelet, men framåt saknades det tyngd.

Första halvlek var inte särskild händelserik, men i andra hände det desto mer. Kvicke Shafic Irarema snodde bollen på offensiv planhalva, var på väg mot ett friläge, men blev kapad utan att domaren blåste av.

Framåt så visade Mattias Sundberg än en gång sin vassa bössa och halvvägs in i halvleken var en projektil på väg mot krysset, men målvakten parerade med en kanonräddning.

Strax efter kom matchens avgörande och tyvärr för poängtörstande SSK så var det gästerna som klev fram på fasta situationer och sänkte hemmalaget.

Två hörnor på fyra minuter innebar två mål och underläget var vänt. Två nästan identiska mål, där bollen knoppades förbi hemmamålvakten.

– Svagt av oss att släppa in de där två hörnmålen, suckar SSK-tränaren Patrik Parkatti.

Resten av matchen jagade SSK kvittering. Mattias Sundberg hade en frispark som touchade överliggaren, men annars var det IFK Västerås som var närmast ytterligare mål.

Annons