Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart kan Södra börja byggjobbet

”På sikt kan vi ha all verksamhet på Onsjövallen.

Annons

Onsjövallen håller på att bli för litet för Fagersta Södra. Därför har klubben ansökt, och fått pengar från Fagersta kommun, för att kunna göra välbehövliga förbättringar.

För verksamheten på Onsjövallen har ökat kraftigt de senaste åren då flera lag har tillkommit. Bland annat då för att många unga ensamkommande flyktingar har sökt sig till klubben.

– Vi börjar med att gjuta en platta nu i sommar. Jag måste säga att kommunen är väldigt tillmötesgående, säger Fagersta Södras sportchef Peter Trsavec.

– Sedan har vi ju också planer för att lägga konstgräs på grusplanen. Då skulle vi på sikt kunna ha all vår verksamhet på Onsjövallen.

I dag finns endast fyra omklädningsrum på idrottsplatsen. Nu vill Fagersta Södra bygga ut med två nya omklädningsrum med dusch och toaletter. Plus en tvättstuga.

Allt som allt är bygget beräknat att kosta 1,3 miljoner kronor. Fagersta kommun har beviljat klubben 200 000 kronor som sponsring. Samtidigt ansöker klubben om ett projektstöd på 800 000 kronor hos jordbruksverket.

– Men vi har fortfarande inte hört något från jordbruksverket. Och utan de pengarna kan vi inte sätta i gång bygget, säger Trsavec.

Mer läsning

Annons