Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snickars sköna julklapp till Per-Ols

Allt släppte för Per-Ols poängkung Daniel Snickars mot FC Europa. Den vindsnabbe forwarden låg bakom i princip allt när laget bragdvände underläge med 3–7 till vinst med 9–7 i den sista perioden.
– Det ska inte kunna hända, säger Snickars.

Annons
Daniel Snickars gjorde fem mål och två assister i segern.

Daniel Snickars hade inför matchen bara skrapat ihop 14 poäng på de åtta första matcherna i serien. Ett facit som kan anses för lågt med tanke på att han förra säsongen gjorde hela 55 poäng på 19 matcher.

Men nu släppte det. Allt släppte. Snickars visade upp en otrolig moral och hade verkligen siktat in sig. Från sin favoritposition till vänster om målvakten satte Snickars fyra mål mot FC Europa. Sammanlagt blev det fem mål och två assister.

– Ja, det är verkligen min favoritposition. Men sätter jag första skottet så sätter jag resten, säger han.

I den första perioden gjorde Snickars omgående 1–0 och 2–0. Men sedan vände matchen och inför den tredje perioden ledde FC Europa med hela 7–3. Jonas Sandberg, som också var en stor del i segern med sina två mål och två assister, berättar att det var alldeles tyst i omklädningsrummet när laget gick in efter den andra perioden.

– Vi fick en rejäl avhyvling. Det blev helt tyst. Men sedan sa vi att vi skulle kunna vända på matchen. Vi är ju hundra gånger bättre, säger Sandberg.

Ja, i den tredje perioden vände allt. Häng med nu: Först assisterade Snickars Magnus Bäckman till 7–4, sedan gjorde han själv 7–5 och 7–6. Med drygt fem minuter kvar serverade han Jonas Sandberg till 7–7 och tre minuter senare upprepade sig samma scenario när Sandberg gjorde 8–7 på passning från Snickars. Eric Hult punkterade sedan matchen med sitt 9–7 mål med knappt en minut kvar att spela. 6–0 i den sista perioden alltså.

– Det ska inte kunna hända. Inget pekade på att vi skulle vända. Men samtidigt kände vi att det aldrig var någon fara på taket. Vi är så jäkla starka. Det var skönt att få tidiga mål i den tredje perioden, säger Snickars.

Vad säger du om samarbetet med Jonas Sandberg?– Vi har fått spela ihop oss det här året, samtidigt som Bäckman öppnar mycket ytor åt oss. Jag vet var han (Sandberg) kommer.

Sandberg svarar:

– Vi hittar varandra i sömnen. Men vi får inte glömma bort Bäckman, han gör ett jättejobb.

Det blev en skön julklapp i och med segern...– Ja, verkligen. Annars hade det inte blivit någon jul, haha. Men vi spelar med kniven mot strupen varje match nu, säger Sandberg.

– Fruktansvärt skön, säger Snickars och fortsätter:

– Vi har gjort en bra höstsäsong. Sju vinster och två förluster måste anses som godkänt. Nu finns chansen (på serieseger) i alla fall. Går vi rent resten av matcherna har vi en chans.

Läs mer: FP går igenom Snickars match, poäng för poäng.

Per-Ols nye tränare hyllar även en annan spelare efter segern. Läs allt måndagens FP.

Annons