Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södra fick en hjälpande hand

”Med tanke på att vi hade fem man borta så var detta en stor bedrift av killarna”.

Annons

Skinnskattebergs SK gav Fagersta södra en hjälpande hand när man hemma på Hedströmmen spelade 0–0 mot Bosnisk SK på söndagseftermiddagen.

Det var under inledningen jämnt spelmässigt trots att gästerna hade mest bollinnehav. Inget av laget skapade speciellt mycket vad det gällde farligheter med kvalitet under de första 20 minuterna.

Redan från början av matchen så var det mycket gnäll mot domaren och motspelare från gästernas sida. Något som domaren borde stävjat tidigt i matchen.

Efter hand som tiden gick kom hemmalaget allt närmare ett ledningsmål. Man skapade två jättelägen. Det första från nära håll men bollen smet över.

Sett till chanser i den första halvleken borde SSK haft ledningen i paus.

– Jag tycker att killarna står upp bra, trots att vi har ett nytt mittfält, sa tränaren Peter Vidjeskog i halvtid.

SSK-målvakten Alexander Ylitalo höll hemmalaget kvar i matchen när han gjorde två riktigt vassa räddningar. Först ett tungt skott som blev till en retur men ”Ylle” var på plats och parerade en andra gång.

SSK kom starkt i den andra halvleken och det verkade som att gästerna hade börjat tappa orken. Gång efter annan kom SSK runt på kanterna med farliga inlägg. Synd för hemmalaget att ingen kunde hitta maskorna.

I slutet av matchen blev det struligt då gästerna tappade humöret. SSK fick i slutet en man utvisad efter två gula kort.

– Med tanke på att vi har fem man borta så är detta en stor bedrift av killarna. Vi ville stå upp och rulla boll, säger Vidjeskog.

– Inte vill vi gå ut till match och inte kämpa. Jag tycker samtliga killar är delaktiga i den här poängen. Kändes skönt med en pinne i dag. Nu blir det till att ladda om till helgens derby mot Södra det skall bli jätteroligt.

Läs mer: Aktuell tabell finns här

Annons