Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södra föll trots hårt slit

Spelarna i Fagersta Södra IK slet som djur i 90 minuter. Men ett tvåmålsunderläge inför andra halvlek kunde de inte hämta i kapp.

Annons

Fotboll. Det blev förlust, 2-3 (1-3), hemma mot Kolsva IF. Södra startade matchen riktigt bra. Man hade några farliga inlägg direkt i början. Tio minuter in i handlingen hade man en hörna och på denna dök Davlat Khalilov och skarvade bollen strax utanför.

Kolsva hade nästan ingenting i början och därför kom lagets första mål som en blixt från klar himmel. Södra slog bort bollen på mittplan. Kolsva ställde om snabbt och spelade ut bollen på högerkanten. Därifrån spelade man in lågt och en anfallare slängde sig fram och stötte in 0-1 på lagets första målchans.

Uppförsbacken blev sedan än längre för hemmalaget. Bara några minuter senare anföll Kolsva på vänsterkanten. En bortaspelare fick bollen i straffområdet och drog på en slägga som satt stenhårt i nättaket bakom Johan Hagelin i hemmamålet.

Kolsva jämnade sedan ut spelet och bägge lagen skapade målchanser. Med tio minuter kvar av första kom hemmalagets reducering. Man kom på vänsterkanten och bollen hamnade hos Davlat Khalilov strax innanför straffområdeslinjen. Khalilov drog till direkt och bollen satt otagbart i målvaktens vänstra kryss.

Slutet av halvleken var jämn, men i halvans absoluta slutskede inträffade en, för hemmalaget, dråplig situation. Kolsva fick en frispark på mittplan. Man lyfte långt mot hemmaburen. Johan Hagelin hade kontroll på bollbanan, men trots det letade sig bollen in över honom. Att spelare gör misstag händer hela tiden på fotbollsplanen, men när man gör det i den utsatta positionen som målvakt, så blir det extra märkbart. 1-3 i paus var väl inte direkt välmotiverat.

Södra kunde ha knäckts av bortalagets psykologiskt viktiga mål, men det var dock inte fallet denna kväll. I halvtid käkade man taggtråd och kom ut och anföll direkt i andra. I den andra minuten fick man en hörna. Joakim Larsson lade en låg sådan och bollen hittade fram till Martin Metsomäki, som stod en meter från mållinjen och knäade in reduceringen.

Efter hemmalagets andra mål tog man över helt. Kolsva lade sig på defensiven och Södra satsade allt framåt. Man hade ett stort övertag i bollinnehav och man malde och malde på hela tiden. Man var aggressiva och förbannade, men när man kom fram till Kolsvas straffområde så låste det sig. I slutet övergick aggressionen i frustration och till slut också desperation. Man verkligen försökte, men det ville sig inte.

Efter några övertidsminuter blåste domaren av matchen och Kolsva kunde därmed lägga beslag på samtliga tre poäng. Med lite mer kyla och lite mer flyt hade dock Södra kunnat lagt beslag på minst en pinne.

TED LINDHOLM

Annons