Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södra föll tungt hemma

Efter en strålande premiär blev det platt fall för Fagersta Södra i den andra omgången av fotbollsfyran när laget mötte Surahammar FK.

Annons
Fagersta Södra föll mot Surahammar.

Efter den fina premiärmatchen av Södra så var förväntningarna höga på spelarna inför mötet med nyuppflyttade Surahammars FK på hemmaplan.

Men det var gästerna som startade bäst. Laget störde hemmaspelarna ordentligt, vilket gjorde att Södra inte fick i gång något vägvinnande spel.

Johan Adamsson svarade för en fin prestation när han gjorde grovjobbet till hemmalagets ledningsmål. En passning snett bakåt i banan möttes av Sebastian Jansson som fick till en riktig kanon som gästernas målvakt inte hade skuggan av en chans att rädda. 1-0 till Södra och man hoppades att spelet skulle släppa.

Men så åkte Södra på en frilägesutvisning på Joakim Larsson efter en kvart spelad.

Detta gjorde att Södra fick möblera om i laget, vilket gjorde att Sura kunde komma tillbaka i matchen, och med knappa halvtimman spelad kom också kvitteringen.

Hemmalaget drabbades sedan av en skada på Martin Metsomäki vilket gjorde att laget fick flytta om än mer. Trots detta jobbade Södra vidare och när Johan Adamsson var på väg igenom Suraförsvaret togs han hårt och även Surahammar drabbades då av en frilägesutvisning. På den efterföljande frisparken fick publiken sedan se ett mycket vackert mål.

Det är Robin Persson Westberg som med en välslagen frispark kunde ge Södra ledningen med 2-1. Siffror som också blev paussiffror.

I den andra halvleken kom Surahammar ut med förnyade krafter. Laget satte hemmaförsvaret under hård press och Södra fick verkligen försvara sig. Att bara försvara sig är aldrig bra och 2-2 kom som ett brev på posten. Visserligen i misstänkt offsideläge, men inte orättvist.

Efter detta satsade Södra på ett segermål och laget hade några riktigt vassa lägen. Men som så många gånger förr när ett lag satsat allt framåt kom en kontring och ett segermål för gästerna.

Södras tränare Khoa Mai var besviken efter matchen.

– Vi blev alltför fega. Vi vågade inte gå till anfall och då speciellt i den andra halvleken. Det blev lite oreda när vi fick utvisningen och skador men vi får inte bli fega. Nu blir det till att ladda för nästa match på onsdag borta mot Syrianska, säger han.

Annons