Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södra kom undan med blotta förskräckelsen

Fagersta södra hänger på i toppstriden i fyran efter det att man besegrat Hallstahammar på bortaplan. 1–3 slutade matchen . Men avgörandet kom först under de sista sex minuterna då södra gjorde två mål.

Annons

Fotboll. Fagersta södra gjorde en svag första halvlek. Man fick inte spelet att stämma . Vi var orörliga och långsamma i vårt agerande sa tränare Blomqvist.

– Killarna gör inte jobbet för varandra något som vi talat mycket om under hela säsongen, säger han.

Nu lyckades södra få till en kvittering innan paus. En hörna slagen av Wille Klasen hittade Johannes Körkkö som satte bollen i nät. Det var inte utan att tränare Blomqvist var lite orolig i den första halvleken.

– Vi fick inget att fungera men det gäller att man inte stressar upp sig utan behåller lugnet och jobbar vidare.

I den andra halvleken började södra som man slutade den första. Man hade svårt att få till sitt spel. Hemmalaget kämpade och stod emot på ett starkt sätt.

Nu var det södra som stod för det mesta och bästa i spelväg. Hallstahammar ägnade sig mest åt att spela långa bollar.

Efter handen som tiden gick i matchen så visade södra killarna att man är starka. De sista 20 25 minuterna var det södra för hela slanten. Avgörandet kom med sexminuter kvar av matchen då första södra gjorde 2-1 genom Emil Zoltek och sedan 3-1 genom straff mål av Emil Zoltek.

Det är verkligen skönt att åka hem med tre pinnar i bagaget efter en sådan här match sa Blomqvist.

– Sådana här matcher räcker det med att spela bra i en halvlek. Men mot bättre lag måste vi höja oss flera snäpp om vi skall hänga med. Killarna visar en härlig moral vilket gör att vi kan komma igen i slutet av matcherna för då är vi starka. Men det gäller att vara ödmjuka inför alla matcher. Nu väntar två tuffa matcher mot lag längre ned i tabellen. Skultuna och Assyriska svarar för motståndet i kommande matcher, säger tränaren Nicklas Blomqvist.

Tränare Blomqvist ger beröm till Sebastian Jansson och Zakarias Ström som gjorde ett bra inhopp i andra halvlek.

Mer läsning

Annons