Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södra körde överKolsva med 5-0

En riktig urladdning i början av andra halvlek. Där säkrade Fagersta Södra IK säsongens första trepoängare. Hemmamötet med Kolsva IF slutade hela 5-0 (0-0) till Södra.

Annons

Första 45 minuterna går inte till historien som de mest välspelade. Det var mestadels kamp och skönspelet lyste med sin frånvaro.Inledningsvis var det Kolsva som skapade de första lägena. Det tog Södra 20 minuter att vaska fram första chansen. Då nickade Serge Kebbeh bollen i burgaveln, efter en lång frispark från mittplan.

Om den första halvleken var dålig så var det dock full fart i den andra. I alla fall från hemmalagets sida. Knappt hade publiken hunnit dricka upp halvtidskaffet innan första bollen låg i Kolsvaburen. På en hörna dök mittbacken Liam McCarthy upp med en distinkt skalle och nickade in 1-0.

Södra visade upp en enorm effektivitet och efter de fyra målen på ungefär 20 minuter avgjorde man matchen.

Slutskedet blev en lång transportsträcka där hemmamålvakten Daniel Hedlund med ett par parader höll sin nolla intakt. I matchens sista minut satte sedan Christer Eriksson sista spiken i Kolsvakistan. Han vann bollen i kamp med en Kolsvaback, slängde sig sedan och tåade bollen förbi målvakten till slutsiffrorna 5-0.

Läs mer i fredagens tidning.

Annons