Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södra som farligast efter pausen

”Vi är väldigt starka i andra halvlek”.

Annons
Stabilt försvarsspel av bland andra Jimmy Jönsson är en förklaring till Södras fina tabellplacering.

Anfallsmässigt har Fagersta Södra imponerat stort de tre senaste matcherna med hela 21 gjorda mål.

Men tabelltvåan Södra har även seriens bästa försvar. Bara fem gånger på sju matcher har motståndarna lyckats överlista någon av Södramålvakterna Arman Poghosyan eller Daniel Hedlund.

– Vi har varit väldigt stabila. Det är stor skillnad mot i fjol. Mycket av det kommer av våra höga press. Vi ger inte motståndarna tid att bygga upp sitt spel, utan de får mer spela på chans. Sedan har mittbacksparet Jimmy Jönsson och Pawel Gentek gjort det väldigt bra, säger Södratränaren Nicklas Blomqvist.

Framåt har Södra öst in mål. På det tre senaste matcherna har laget gjort 21 mål efter 7–1 segrar mot BK30 och Tortuna samt 7–0 mot Babylon. Totalt har Södra gjort 26 mål, bara serieledande IFK Västerås, som nätat 29 gånger, har gjort fler.

– Och då har vi gjort 17 av de 21 målen i de tre senaste matcherna i andra halvlek. Det visar att vi är väldigt starka, säger Blomqvist.

– Att vi gör många mål beror också på att vi håller tempot uppe, att vi är starka både på kanterna och centralt. Det är svårt för motståndarna att vet var våra anfall kommer.

Läs mer: Södras målfest bara rullar vidare

Läs mer: En skön repris av Södra

Läs mer: Aktuell tabell finns här

Annons