Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södrabossen vill ha folkfest

Det blir en garanterad heldag på Onsjövallen på lördag. Då firas nämligen en välbekant 75-åring – Fagersta Södra IK. Och ordföranden tror på succé.– Jag hoppas att folk är nyfikna, säger han.

Annons
Fagersta Södras ordförande Ingvar Johansson hoppas på mycket folk på lördag.

Onsjö IK blev Hedkärra BK som blev Fagersta Södra IK. Och på lördag firar Fagerstas anrika idrottsklubb 75 år med pompa och ståt på Onsjövallen. Det garanteras självklart många aktiviteter.

– Vi ska ha en hoppborg, köra med traktor och vagn, det kommer en häst för dem som vill rida. Det blir många aktiviteter för de små, men sedan är det också ungdomsfotboll under dagen, säger Södras ordförande Ingvar Johansson.

Och det är bara några av sakerna klubben lockar med under dagen. Ett gediget arbete ligger bakom för att födelsedagsfirandet nu ska kunna bli av.

– Det började redan i våras med möten och planeringar. Sedan har det eskalerat de sista två veckorna. Då har det varit jättemycket, säger Johansson.

Vad betyder Fagersta Södra idrottsmässigt för Fagersta, tycker du?– Jag tror att många tycker att Södra är en jättebra klubb och betyder en hel del. Vi har jobbat ideellt mycket och det tror jag folk uppskattar och sätter värde på.

För att folk lätt ska kunna ta sig ut till Onsjövallen har Södra ordnat bussar som kommer att avgå från flera ställen i Fagersta.

Mer läsning

Annons