Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södras chock i omstarten

Fagersta Södra hade chansen att ta tillbaka andraplatsen i tabellen via en vinst borta mot Arboga Södra. Men i stället föll laget pladask och åkte hem med en 4–0-förlust.– Det är bara bedrövligt, suckar målvakten Daniel Hedlund.

Annons
Daniel Hedlund fick vittja målet fyra gånger om mot Arboga.

Samtidigt som Södra spelade borta mot Arboga under lördagen spelade även de andra lagen i topptrion, Hallstahammar SK och Västerås BK30, matcher. Hallsta förlorade och BK30 spelade oavgjort. Drömläge för Södra att ta in poäng i toppstriden, alltså. Men så blev det inte. I stället blev laget nollat och utspelat av Arboga.

– Det var ingen höjdare, säger Daniel Hedlund.

Så, vad hände egentligen?– Vi var inte med från början. Arboga var betydligt mycket hetare, resultatet var inte orättvist på något sätt.

Vid 1–0 hade Södra ett skott i ribban, men det var också det närmaste laget kom. I stället utökade Arboga på till 2–0 tidigt i den andra halvleken. Och när 3–0 kom var det godnatt för Södra. 4–0-målet var en upprullning, och Hedlund beskriver sitt eget försvar som ”nonchalant” i agerandet.

– Det finns ingen riktig förklaring (till utskåpningen). Vi har tränat bra, men var inte alls med i dag. Det är bara att skaka av sig skiten och ta nya tag mot BK30. Vi behöver inte orda så mycket om det i laget, det är bara bedrövligt.

Läs mer: Khoa Mai sågar lagets insats – rejält! Läs i måndagens tidning.

Annons