Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södras kross i premiären

Fagersta Södra IK lämnade ett starkt formbesked i premiären på hemmaplan. Man gav inte gästande Munktorps BK skuggan av en chans och vann med klara 5–1.

Annons
Södra vann premiären.

Hemmalaget Fagersta Södra inledde aggressivt och stressade gästerna högt. Bortalaget hade det svårt redan från start.

Södratränaren Khoa Mai:

– Efter 10-15 minuters spel så äter vi oss in i matchen och tar tag i spelet.

Det rättvisa ledningsmålet kom också halvvägs in i halvleken. Mittfältaren Sebastian Jansson hittade ut till högerlöparen Artur Poghosyan som drog på ett skott. Målvakten lämnade retur och på denna dök måltjuven Johan Adamsson upp och nickade bollen i öppet mål.

Södra fortsatte sedan att ha det mesta av spelet och i halvlekens slutminuter kom också 2–0-målet. Högerbacken Daniel Gustafsson skickade in en boll i mitten. Sebastian Jansson snappade upp bollen, tog några kliv framåt och avlossade ett skott från straffområdeslinjen och en chanslös Munktorpmålvakt fick se bollen studsa in tätt intill den bortre stolpen. 2–0-ledningen i paus var mer än välmotiverad.

Munktorp gick sedan på offensiven i den andra halvleken. Inledningsvis skapade man ett par chanser, varav några rejält heta, men då visade sig hemmamålvakten Johan Hagelin på styva linan och parerade bortaavsluten.

I stället kom ännu ett hemmamål strax efteråt. Snabbe Martin Metsomäki blev neddragen i straffområdet av bortamålvakten. Den efterföljande solklara straffen placerade Johan Adamsson i nät.

Munktorp hade emellertid inte gett upp. Åtta minuter senare anföll man igen och den här gången fick man till ett friläge. Bollen spelades in i mitten till en anfallare, som promenerade framåt ett par steg och lade in bollen bredvid Johan Hagelin som var chanslös.

Bortalaget var då på gång, men när man sedan åkte på ännu ett baklängesmål så gick luften ur bortaspelarna. Hemmalagets Joakim Larsson slog en frispark en bit in på bortalagets planhalva. Efter en tilltrasslad situation hamnade bollen hos Davlat Khalilov som petade in bollen i mål till 4–1. Hemmakistan spikades sedan igen totalt när Johan Adamsson knoppade in 5–1 tio minuter före full tid. Än en gång stod Joakim Larsson för ett fint förarbete.

– Ingen klockren insats, säger Södratränaren Khoa Mai om matchen.

– Det hackade lite i spelet, men vi redde i alla fall ut det till slut. Skönt att börja med en seger. Det ger självförtroende och något att bygga vidare på.

Läs mer om Johan Adamssons hattrick i måndagens e-tidning.

Mer läsning

Annons