Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södras kross mot Västeråslaget

Gjorde hela sju mål: "Vår bästa match"

Annons

Fagersta södra gör en riktig kanonmatch när man bortamötte BK 30, som var tabelletta inför matchen. Matchen slutade 1–7(0–2) efter att Fagerstakillarna haft ett klart grepp om matchen rakt igenom.

Det var inte utan att Fagersta södras tränare Magnus Olsson var lite chockad över utgången av bortamatchen mot BK 30.

– Vi har ett klart grepp om matchen redan från början. Att det skulle bli en tuff match var vi beredda på. Men med den start som vi fick blev det inte så tufft som vi befarade.

Efter knappa tio minuter kom 0–1 genom Jimmy Jönsson som säkert satte en straff. Efter arton minuter presenterade sig kvällens storskytt. Emil Zoltek satt då sitt första av hela fyra mål denna kväll. Han leder just nu skytteligan i division 4.

0–2 i paus var rättvisa siffror då hemmalaget endast skapade ett fåtal chanser. Den bästa tog i stolpen.

Södra avgjorde matchen med tre mål inom loppet av åtta minuter i början av andra halvlek. Men det var först efter det fjärde södramålet som Olsson kände att segern var nära.

– Vi spelade helt efter vår plan, snabba bollar efter marken. Man kan väl påstå att vi med det här spelet gjorde dem dåliga. Killarna jobbade hårt matchen igenom och stängde ytorna så BK fick inte spelet att fungera, säger Olsson och fortsätter:

– Jag vill påstå att efter matchen mot Assyriska gick proppen ur och vi hittade vårt spel. I dag var det utan tvekan den bästa matchen från vår sida så här långt på säsongen. Nu får vi ladda om till matchen på lördag.

Division 4

Västerås BK 30-Fagersta Södra 1–7

Målen, Södra: Jimmy Jönsson (straff), Emil Zoltek (4), William Klasén, Johannes Södreström Körkkö

Domare: Samuel Heidaripak

Publik: 48

Läs mer: Aktuell tabell i division 4

Mer läsning

Annons