Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södras målvaktstränare får chansen i Dalkurd

Serieledande division 1-klubben Dalkurd har målvaktsbrist. Då heter lösningen Mattias Lindqvist, målvaktstränare i Fagersta Södra.

Annons

- De ville ha någon som kunde kliva in och bidra. Jag fick chansen och de blev jäkligt nöjda, säger han till Fagersta-Posten.

Toppklubben Dalkurd från Borlänge leder division 1 norra i skrivande stund. Men för tillfället har de bara en målvakt tillgänglig då den uttalade andramålvakten, Sander Dahlberg, är skadad.

En temporär lösning behövs och därför ringde tränaren Andreas Brännström in Fagersta Södras målvaktstränare, Mattias Lindqvist.

- Grejen är den att de har försökt leta efter någon målvakt i närområdet, men inte hittat någon som passat dem. De ville ha någon som kunde kliva in på träning och bidra. Jag och Poya (Asbaghi, assisterande tränare i Dalkurd) har hand om Dalarnas distriktlag, P00, tillsammans och då kom frågan, berättar Lindqvist.

Dalkurd bjöd upp Lindqvist som fick komma och träna med dem.

- Jag spelar ju fortfarande på division 5-nivå med lite kompisar och det gick riktigt bra på träningen. De var jävligt nöjda och nu är det väl bara att rulla på och se var det leder.

Tanken är att Lindqvist ska vara med och träna samt ta plats på bänken i två veckor framöver.

- Exakt. Jag ska vara med som backup, eftersom de är inne i viktig fas inför hösten. Det är roligt.

Dalkurd leder division 1 norra med fyra poäng före tvåan Akropolis. De har ännu inte förlorat en match i år.

Annons