Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södras sköna plan för att lyfta klubben

"Så här tidigt har vi aldrig varit i gång"

Annons
Nu ska Södra, med bland andra Emil Zoltek, lyfta.

Kontraktet är säkrat med tre omgångar kvar. Då har Fagersta Södra redan ställt in sikte på säsongen 2016.

– Aldrig tidigare har vi varit i gång med förberedelserna för nästa säsong så tidigt, säger Fagersta Södras sportchef Peter Trsavec.

Förhoppningarna inför sommaren 2015 var högt ställda. Fagersta Södra hoppades kunna vara med och slåss i toppen av division 4.

Så blev det inte. Laget har varvat riktigt bra matcher, med väldigt dåliga.

– När vi är som bäst, är vi ett topplag i serien. Men när vi är dåliga … ja då är det väl nästan division 6-klass på oss, säger sportchefen Peter Trsavec.

Men med tre omgångar kvar är kontraktet klart. Det blir ingen gastkramande upplösning på säsongen. Som har varit fallet mer än en gång tidigare. I stället kan Trsavec börja fokusera på nästa sommar. Och det är inte helt vanligt när det gäller Fagersta Södra.

– Jag har aldrig varit med om att vi i Södra, har varit i gång med planeringen för nästa säsong så här tidigt, säger Trsavec.

Så redan nu är det klart att tränare Nicklas Blomqvist, som kom till klubben inför 2015, fortsätter minst en säsong till.

– Nicklas är klar för ett plus ett år. Och han är en viktig del i vår fortsatta satsning. Nicklas har en bra dialog med spelarna och han är väldigt omtyckt, säger Trsavec.

– Nu får Nicklas chansen att vara med och forma truppen inför fortsättningen.

Ledarstaben i övrigt är på god väg att bli klar. Robert Kronlund lär finnas med också nästa säsong. Även om hans roll inte är riktigt klar än. Men det lutar åt att han blir assisterande tränare.

Det viktiga arbetet med truppen har också kommiti gång. I dagsläget är truppen 16 spelare stor (se faktaruta här intill).

– Inför 2016 vill jag bygga en defensiv med Martin Metsomäki, Joakim Larsson och Jimmy Jönsson, säger Trsavec.

– På mitten och framåt är tanken att det ska handla mycket om Sebastian Jansson och Emil Zoltek. Skulle sedan Johan Adamsson bestämma sig för att fortsätta är det en stor bonus för oss.

Självklart jobbar Trsavec med att hitta en del nyförvärv. Och det finns spelare som han är riktigt intresserad av.

– Där avvaktar vi till att serierna är färdigspelade. Det jag främst letar efter är en naturlig mittback. Men det är inte helt lätt att hitta, säger Trsavec.

– Jag har kollat lite bland klubbar i närområdet.

Södra har tre matcher kvar av säsongen; Kolsva IF (borta), IFK Västerås FK (hemma) och Kungsör BK (borta).

– Jag hoppas verkligen att Skinnsberg klarar sig kvar, så att vi får derbymatcher nästa säsong, säger Trsavec.

Södra-fakta inför 2016

Spelare klara för säsongen 2016: William Klasén, Artur Poghysan, Emil Zoltek, Trigorian Grigorian, Joakim Larsson, Iman Hoseini, Martin Metsomäki, Robin Persson-Westberg, Daniel Hedlund, Pawel Gentek, Jawad Hosaini, David Finn Andersson, Jama Hassan, Eshan Hosaini, Johannes Körkkö och Sebastian Jansson. Förhandlingar pågår med både spelare i de egna leden och nyförvärv från andra klubbar. Främst letar sportchef Peter Trsavec efter en naturlig mittback.

Ledarstaben: Nicklas Blomqvist, huvudtränare, Robert Kronlund, troligen assisterande tränare, Mattias Lindqvist, målvaktstränare, Mikael Hedlund, material, och Daniel Gustafsson, sjukgymnast.

Träningsmotstånd 2016: Juventus IF (division 3), Korsnäs IF FK (division 3), Forssa BK (division 3), Ludvika FK (division 4), Heby AIF (division 4), MD Köping (division 3) och Hofors AIF (division 3).

Träningsläger: Är planerat och klart och kommer att genomföras Gimo under perioden 13 till 17 april.

Mer läsning

Annons