Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södras stjärna lämnar – igen

Han har redan tränat med tre division 1-klubbar. Och räknar med att ha en ny klubbadress klar redan på söndag. Återigen ska Fagersta Södras stjärna Serge Hermann säga adjö.

Annons
Serge Hermann lämnar Fagersta Södra.

Serge Hermann lovordades inför sin comeback i Fagersta Södra till vårsäsongen. Och visst har han imponerat i division 4. Så till den milda grad att Christer Wede (Falkenberg FF-bröderna Antons och Calles pappa) tipsade Västerås SK om honom.

Den senaste tiden har Hermann tränat med Huddinge IF, BK Forward och Västerås SK. Alla division 1-klubbar.

– Det var riktigt kul. Man ser verkligen skillnad på divisionerna. Det går väldigt, väldigt fort, säger Hermann.

Hermann ska träna med Forward i dag igen, och med VSK på lördag. Sedan räknar han med att han får signera ett nytt kontrakt. Transferfönstret stänger nämligen på måndag.

Vill båda klubbarna ha dig?– Sådant kan jag inte påverka, men jag har gjort ganska så bra ifrån mig. Hos BK Forward gjorde jag en bra träning och de fick upp ögonen för mig. Så de ville ha mig på en till träning.

Hermann poängterar dock att tiden i Södra har gjort honom gott.

– Det var riktigt kul och jag kommer att sakna killarna. Det var skillnad nu mot förra gången jag spelade där. De har tagit ett steg i rätt riktning.

Södras tränare Khoa Mai grämer sig att Hermann nu lämnar klubben. Men samtidigt har han full förståelse för hans ambitioner.

– Han har gjort en bra vårsäsong och var sugen på att testa sina vingar högre upp. Vi tackar honom och önskar honom lycka till.

Tar han plats i en division 1-klubb, tror du?– Det är svårt att säga. Men han är ambitiös och jag hoppas att det går bra för honom.

Är det ett stort avbräck för er, att han nu lämnar laget?– Det är klart, han har spelat de flesta matcherna på vårsäsongen. Vi är med i toppen och han har varit en del av det. Vi får gå vidare och vi har en bred trupp. Och vi har ett sparkapital i Joakim Larsson som bara har spelat en match på våren.

Även Södras sportchef Peter Trsavec menar att Hermann gör rätt som testar sina chanser i högre divisionssystem när han är så pass ambitiös som han är.

– Hans önskan är att spela högre upp. Det är jättetragiskt för Södra, han har varit en viktig kugge i backlinjen. Men han vill prova och det är jätteroligt. Jag hoppas att han hamnar i en bra klubb som tar hand om honom, säger Peter Trsavec och fortsätter:

– Det är synd bara att det kommer i det här läget när vi ligger i toppen. Men vi har haft ett professionellt snack och vill man satsa på fotbollen ska man göra det. Det är även en merit för Södra att ha fostrat en sådan här spelare.

Annons