Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södraspelare blickar mot toppen

Efter ny stark träningsmatch: Femmålsskytten om Södras möjligheter i seriespelet.

Annons
Emil Zoltek, till höger, gjorde fem mål i söndagens match mot Krylbo.

I strålande sol överglänste Fagersta Södra divison 5-laget Krylbo ordentligt i söndagens träningsmatch, som slultade 6-1 till Fagerstalaget.

Förutom de första minuterna var det Södras match helt och hållet. När Fagerstalaget drog upp tempot var Krylbospelarna chanslösa.

– Vi satte ett högre bolltempo och när vi fick rörelse på dem så kom de kom ur sina positioner total, säger Södras tränare Nicklas Blomqvist.

Södra gjorde fyra mål i första halvlek – samtliga hamnade på Emil Zolteks konto. Totalt gjorde han fem mål i matchen.

– Vi mötte ett division 5-lag. Det kändes som att det var ganska lätt, de var inte så snabba i backlinjen, säger Zoltek efter matchen.

Södra spelade med ett kombinerat a-lag och ungdomslag mot Krylbo. Tränaren var mycket nöjd med vad han såg från de yngre.

– Jag tycker att de här unga pojkarna som får komma in och spela gör det riktigt bra, säger han.

– Speciellt Ehsan Hosaini, som spelar centralt på mittfältet, visar att han är en ”coming man”. Jag täcker även att Adam Östberg, högerbacken, gör kanske sin bästa match för säsongen. Han ser ut att vara på gång, säger Blomqvist.

Nu närmast väntar ett träningsläger för Fagersta Södra. På onsdag åker laget till Uppsala och stannar till söndag. Två matcher är inbokade, båda mot Gimo IF, som spelar i division 4.

Under treäningslägret ska Södra förfina några detaljer.

– Vi kommer dels att nöta lite teori. Sedan kommer vi att träna fasta situationer, det är lite med tanke på att vi har en del nya i truppen – då kan vi svetsa ihop det lite, säger Nicklas Blomqvist.

Södra har spelat tre träningsmatcher nu mot divison 3-lag: Man har mött Juventus IF, Hofors AIF och så Korsnäs IF i lördags. Det ha resulterat i två vinster och en oavgjord.

Södra verkar ha något riktigt bra på gång, att döma av de resultaten.

Vad ska man ha för förväntningar på Södra inför serien?

– Vi försöker jobba som ett kollektiv. Jag hoppas att vi kommer att ligga topp tre. Vi får se om en månad hur det blir. Vi måste ha fokus på alla positioner, säger söndagens femmålsskytt Emil Zoltek.

Träningsmatch

Fagersta Södra-Krylbo IF 6-1

Målskyttar, Södra: Emil Zoltek (5), Fredrik Eriksson

Mer läsning

Annons