Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelarbesked till FAIK nästa vecka

För närvarande har FAIK bara 14 spelare i sin trupp.Men enligt sportchefen kommer åtminstone ett besked under kommande vecka.- Han är hårt arbetande och har spelat i division 1 de senaste säsongerna, säger Sebastian Varjomaa till Fagersta-Posten.

Annons
Sebastian Varjomaa, ny sportchef.

FAIK återupptar inte sin träning förrän i augusti – men har i skrivande stund bara 14 spelare till sitt förfogande.

Spelande sportchefen, Sebastian Varjomaa, är medveten om situationen, men känner ingen större stress än.

- Vi har lite kontakt med division 1-klubbar i närområdet och vi får ju rätta oss efter dem. Det är knappt någon klubb på den nivån som har spikat sin trupp. Givetvis är situationen inte optimal, för det ska in en femma till, men det är ingen katastrof heller, säger han.

Hur många siktar ni på att ha när säsongen drar i gång?

- Helst skulle vi vilja ha åtta backar, mellan 13 och 14 forwards samt tre målvakter. Vissa samtal går ganska bra för tillfället och vi väntar ut några spelare. Skulle de inte få division 1-kontrakt ligger vi ganska bra till, tror jag.

Är det något på gång just nu?

- Inte så att vi är nere på förhandlingsstadiet, men vi väntar på ett slutgiltigt svar från en spelare i början av nästa vecka. Han i sin tur väntar också på svar från ett par andra klubbar innan han tar ett beslut.

Vad är det för spelare?

- Det är en hårt arbetande spelare som har spelat i division 1-klubbar de senaste säsongerna. Han är ganska ung och skulle kunna göra mycket nytta på division 2-nivå, säger Varjomaa.

FAIK-truppen har semester hela juli ut och börjar sedan träna igen i början av augusti.

- Tanken är då att vi ska trappa upp träningen från värsäsongen och köra lite hårdare i ungefär en månad. Sedan går vi på is i september, avslutar Varjomaa.

Annons