Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelarjakten fortsätter för FAIK

”Det kan bli klart med en ny spelare till derbyt i dag”.

Annons
Johan Rauch hoppas på ny spelare till derbyt.

Fagersta AIK jagar en plats i playoff. Starten på året har varit bra med två klara vinster. I kväll väntar ett tuffare möte när det är dags för säsongens tredje derby mot Avesta BK.

– Det här blir en hetare drabbning än i måndags, säger FAIK-tränaren Johan Rauch.

FAIK har ett riktigt bra spelschema i början av det nya året med förutom Avestamatchen i kväll ytterligare två raka hemmamatcher.

På söndag väntar Skedvi/Säters IF och söndag 24 januari tar FAIK emot Hallstahammars HK.

– Nu har vi fått den öppning vi ville ha, med två raka segrar, säger Johan Rauch.

Säsongens två tidigare derby har slutat med en vinst för vardera laget. FAIK vann hemma efter straffar med 3–2. Medan Avesta vann klart, 6–2 på hemmais.

– Det här blir förstås en hetare drabbning än våra senaste matcher mot Ludvika och Hallsberg. Men det är skönt att vi har fått göra några mål och kanske fått upp självförtroendet lite, säger Rauch.

I måndags saknades Sebastian Varjomaa, men han är tillbaka i kväll. Däremot är det frågetecken för Simon Jokiniemi som gick av mot Hallsberg efter smäll mot ett knä.

– Vi får ser hur vi formera laget. Det kan bli så att vi får klart med någon ny spelare under onsdagen. För vi måste fylla på truppen. Derbyt blir ju den sista matchen för lånen från Smedjebacken, säger Rauch.

Annons